Kleine Rugzak

Bloginterview met Mieke van Kleine Rugzak

Bloggers die elkaar ondersteunen en tips geven, daar willen we met BlogBoost op inzetten. En dus laten we vanaf nu op regelmatige basis een blogger aan het woord. Vandaag is het de beurt aan Mieke, blogster op Kleine Rugzak.

De Kleine Rugzak

Naam & voornaam: Mieke Declercq

Website / Blognaam: www.kleinerugzak.com

Blogt al sinds 2018

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Wij maken heel veel reizen en uitstapjes met onze dochter, en ik wou onze tips verzamelen voor de mensen om ons heen en voor anderen die ook graag op pad gaan met de kinderen.

Wat is de grootste blogblunder die je ooit hebt begaan?

Eechte blogblunder heb ik niet, denk ik. Ik merk van mezelf wel dat ik echt wel niet goed ben in marketing en reclame. Mezelf en mijn blog verkopen vind ik heel lastig, alhoewel het mij zelf niet stoort bij andere blogs als ik op social media promotie zie voorbijkomen voor hun nieuwe teksten. Ik heb soms een beetje het gevoel dat ik mensen lastigval als ik zelf weer reclame maak op social media over een nieuwe blogtekst. Een punt om in de toekomst nog aan te werken.

Zou je met alles wat je nu weet opnieuw een blog starten?

Eigenlijk weet ik het niet zo goed. Ik volg ook heel veel reisbloggers op Instagram, en ik merk dat zij gewoon alle tips en tricks over uitstapjes en reizen, op Instagram laten zien en daar ook al een hele tekst schrijven. De meeste bloggers maken op Instagram op gidsen aan, waardoor dat een beetje de blog op zich aan het vervangen is. 

Wat is de grootste meerwaarde die bloggen op Kleine Rugzak jou heeft bijgebracht?

Door mijn eigen blog en mezelf aan te melden mocht ik ook gaan schrijven voor www.riebedebie.be, een groter platform voor uitstapjes in Vlaanderen, waardoor ik leuke andere reporters heb leren kennen en ook nog op meer leuke plekken in ons eigen land ben gebotst.

Mezelf en mijn blog verkopen vind ik heel lastig, alhoewel het mij zelf niet stoort bij andere blogs als ik op social media promotie zie voorbijkomen voor hun nieuwe teksten. Ik heb soms een beetje het gevoel dat ik mensen lastigval als ik zelf weer reclame maak op social media over een nieuwe blogtekst.

Wat is volgens jou het geheim van een goede blog?

Iemand die trouw blijft aan zichzelf en gewoon enthousiast schrijft over de dingen die hem/haar bezighouden. Ik erger mij mateloos aan grotere bloggers die een groot deel van hun teksten laten sponsoren. Dan kom je in mijn ogen echt niet meer integer over.

Hoe vaak publiceer je een nieuwe post op Kleine Rugzak? Wat is volgens jou een goed ritme?

Ik probeer een tweetal keer per maand te posten op Kleine Rugzak. Maar dat lukt mij niet altijd. In de lockdown bijvoorbeeld vorig jaar toen we ook echt niet ver van ons huis mochten gaan wandelen, heb ik toch een grotere periode niets gepost. Ik zag andere reisbloggers toen over andere zaken bloggen, maar dat zag ik echt niet zitten. Of bloggen over reisjes naar het buitenland, die we ooit wel weer zullen mogen maken, doe ik nu ook niet. Ik vind dat het allemaal wel realistisch moet blijven en dat je niet speciaal moet posten omdat je een bepaald aantal wil halen.

Hoe belangrijk vind jij beeldmateriaal in een blogpost?

Beeldmateriaal in een blogpost is heel belangrijk, misschien wel nog belangrijker dan de tekst. De foto’s moeten ervoor zorgen dat andere ook zin krijgen om op uitstap te gaan naar die plek, waarover jij zo enthousiast bent. Ik merk ook dat ik nu kritischer ben over de foto’s die ik plaats op, dan in het begin van de blogperiode. 

Vind je sociale media een meerwaarde hebben voor bloggers?

Zeker, Facebook en Instagram horen er voor mij gewoon bij.

Beeldmateriaal in een blogpost is heel belangrijk, misschien wel nog belangrijker dan de tekst. De foto’s moeten ervoor zorgen dat andere ook zin krijgen om op uitstap te gaan naar die plek, waarover jij zo enthousiast bent.

In welke mate gebruik of experimenteer je met andere tools zoals vloggen, podcasts, … op of voor Kleine Rugzak?

Ik gebruik helemaal geen andere tools, omdat ik er eigenlijk niet zo veel verstand van heb 😉 

Blog je in een andere taal dan het Nederlands? Waarom wel of niet?

Neen, ik blog enkel in het Nederlands. Ik schrijf en lees nog het allerliefste in mijn eigen moedertaal.

In welke mate verwerk je je persoonlijkheid en/of persoonlijke elementen in je blog? Is dat een must of niet volgens jou?

Aangezien ik schrijf over reizen en uitstapjes, gaat mijn blog uiteraard niet over mijn persoonlijk leven en gevoelens. Ik zet vaak wel in de teksten dat we iets bezocht hebben omdat dat een hobby is bv. Zo verwerk ik er toch ook af en toe iets in van ons persoonlijk leven.

Hoe belangrijk zijn statistieken? En hou je hier ook rekening mee?

Statistieken zijn eigenlijk helemaal niet belangrijk voor mij. Ik denk dat als ik de statistieken zou volgen, dat ik dan al lang zou gestopt zijn met bloggen, omdat ik niet heel veel volgers of lezers heb 😊 Ik hecht veel meer waarde aan mensen die een mail of berichtje sturen dat ze ergens naartoe geweest zijn op basis van een blogtekst, en dat ze het dan super leuk vonden. Van zo’n berichten word ik superblij.

Welke tip(s) zou je beginnende bloggers meegeven? En heb je ook tips voor de iets meer ervaren bloggers?

Beginnende bloggers: spring gewoon en geniet van het schrijven. Met een minimale investering kan je al een mooie blog opzetten. Blog een jaartje en kijk of je er blij van wordt … Tips voor de meer ervaren bloggers heb ik niet: ik denk dat ik zelf ook niet de allermeerste ervaring heb.

Spring gewoon en geniet van het schrijven. Met een minimale investering kan je al een mooie blog opzetten. Blog een jaartje en kijk of je er blij van wordt

Welke blogs lees jij zelf heel graag?

www.exploretheworldwithkids.be: een gezin met twee dochters die heel veel op pad gaat. Ze heeft een hele mooie en gedetailleerde blog.

www.mooiding.be (Renilde is een hele goede vriendin die geweldig schrijft, en we gaan vaak samen op pad

www.gezinopreis.nl en www.kidseropuit.nl Qua reizen in Europa voor gezinnen, zijn er een aantal blogs in Nederland die echt wel top zijn. Als we naar het buitenland gaan, zijn dit de twee sites die ik altijd check voor de leukste ideeën. Zij werken ook beide met een groot reportersteam. Hier haal ik ook veel inspiratie uit.

www.dingenzoekers.be: zalige lay-out en ze schrijven op een hele mooie en grappige manier over al hun reizen en uitstapjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: