keikopjes.be

Bloginterview met Stephanie van Keikopjes.be

Bloggers die elkaar ondersteunen en tips geven, daar willen we met BlogBoost op inzetten. En dus laten we vanaf nu op regelmatige basis een blogger aan het woord. Vandaag is het de beurt aan Stephanie, blogster op keikopjes.be

Stephanie van Keikopjes.be

Voornaam: Stephanie
Website / Blognaam: www.keikopjes.be
Blogt al sinds 7/01/2016 op keikopjes.be. Daarvoor had ik nog een andere website (via deds.nl) die ik
ondertussen opgedoekt heb.

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Ooit is het begonnen met het neertypen van gedichtjes. Ondertussen is dat veranderd naar allerhande zaken die in ons leven gebeuren, dingetjes waar we enthousiast van worden, dingen die ons bezig houden, … Vroeger had ik ontdekt dat het schrijven van gedichten ervoor zorgde dat gedachten en gevoelens een plaats krijgen. Dat is verder geëvolueerd in langere tekstjes. 🙂 Je kan het dus zien als een soort van ‘therapie’.

Is jouw blog doorheen de jaren geëvolueerd?

In mijn ogen verandert een website mee met de persoon die de content toevoegt. Het evolueert op die manier mee met het leven en de gewoonten van de schrijver. Het is ook belangrijk dat de lay-out mee gaat met zijn tijd, anders krijg je iets gedateerd. Voor de lezer is dat ook eens leuk dat de lay-out aanpast, zolang de menu’s en navigatie maar blijft zoals deze is. Op dat vlak is een mens een gewoontedier.

Wat is de grootste blogblunder die je ooit hebt begaan?

Een onafgewerkte blogpost automatisch laten publiceren. Meestal schrijf ik mijn artikelen op voorhand en laat ik deze dan automatisch publiceren. Het gebeurde al eens dat ik alles in orde gebracht had, maar mijn tekst was nog niet volledig. Het was avond en tijd om te gaan slapen en het onafgewerkte blogje was ik vergeten. Iets later kwam die onafgewerkt online, oeps, foutje van de firma 😉 .

Het leegmaken van het hoofd, dat is toch nog steeds een heel belangrijk item en daar zorgt mijn blog mee voor.

Zou je met alles wat je nu weet opnieuw een blog starten?

Ja! Ik zou zeker opnieuw starten. Soms is het wel wat zoeken naar content, maar het blijft een meerwaarde in mijn leven. Het leegmaken van het hoofd, dat is toch nog steeds een heel belangrijk item en daar zorgt mijn blog mee voor.

Ook mijn blog (keikopjes.be) heeft af en toe eens een moment van stilte gehad en dan is het terug wat opstarten en de draai terug vinden. Maar het blijft leuk om te doen en het werk ontspannend.

Wat is de grootste meerwaarde die bloggen jou heeft bijgebracht?

Zoals eerder al vermeld zorgt bloggen ervoor dat ik alles een plaatsje kan geven en mentale rust kan creëren. Het vergt ook energie, maar ik krijg er zoveel van terug dat ik het eigenlijk niet meer wil laten.

Tijdens deze periode probeer ik regelmatig ook een blogje te publiceren waarmee ik de lezers moed geef om door te zetten. We hebben het allemaal moeilijk, maar samen raken we hierdoor. En ik denk dat de maatschappij ook wel nood heeft aan zo’n blogjes. Het is niet overal rozengeur en maneschijn en door eerlijk toe te geven dat niet alle balletjes in de lucht blijven herkennen de mensen zich en krijgen ze opnieuw wat positieve moed om door te zetten.

Wat is volgens jou het geheim van een goede blog?

Dat er persoonlijkheid en herkenbaarheid in zit voor de lezer. Ook hou ik er zelf niet van om bepamperende blogs te lezen, dus dat doe ik niet. Ik probeer ervoor te zorgen dat de blogjes luchtig blijven en dat de mensen zichzelf erin kunnen herkennen of ons erin zien. Ook is het belangrijk om een bepaalde frequentie aan te houden in de blogberichtjes. Dit zorgt ervoor dat de mensen blijven langskomen en geboeid blijven.

Het geheim van een goeie blog? Dat er persoonlijkheid en herkenbaarheid in zit voor de lezer

Hoe vaak publiceer je een nieuwe post op Keikopjes.be? Wat is volgens jou een goed ritme?

Momenteel probeer ik om de 2 dagen een blogje te publiceren, de even dagen zijn op keikopjes.be de publiceerdagen. Soms loopt er eens een wieltje af en wordt er een dag of een paar dagen overgeslagen. Dat hangt wat af van de combinatie werk en privé en het hebben van content voor de blog.

Ik denk wel niet dat er een ritme bestaat die voor elke blog van toepassing is, eenheidsworst is niet zo mijn ding. Het beste is gewoon te doen wat je zelf aanvoelt dat het beste werkt voor jou, jouw lezers en jouw blog.

Hoe belangrijk vind jij beeldmateriaal in een blogpost?

In de meeste blogjes zit wel beeldmateriaal verwerkt. Als ik zelf beeldmateriaal heb, dan is het eigen content. Maar regelmatig gebeurt het wel eens dat ik ten rade ga op andere toegelaten sites en daar een afbeelding leen. Ik plaats er telkens wel de bronvermelding bij, dat vind ik het minste dat ik kan doen voor die mensen die het beeldmateriaal ter beschikking stellen.

Vind je sociale media een meerwaarde hebben voor bloggers?

Aan mijn blog is weinig sociale media gekoppeld. Persoonlijk vind ik dat sociale media veel tijd en energie vraagt en heel vluchtig is. Ik zie er niet direct de meerwaarde van in, tenzij het bereiken van meer publiek.

In welke mate gebruik of experimenteer je met andere tools zoals vloggen, podcasts, … op of voor Keikopjes.be?

Op mijn blog Keikopjes.be komt eigenlijk niets van zo’n zaken. Vermoedelijk komt dat wat door tijdsgebrek. Wat ik wel af en toe doe is een verwijzing naar een YouTube-filmpje, maar dit gebeurt enkel als het echt een meerwaarde is voor het blogje.

Blog je in een andere taal dan het Nederlands? Waarom wel? Of waarom niet?

Ik blog enkel in het Nederlands, soms kan er eens wat dialect tussen zitten of een zin die niet volledig op zijn pootjes staat. Maar dat hoort bij de charme van de website.

In welke mate verwerk je je persoonlijkheid en/of persoonlijke elementen in je blog? Is dat een must of niet volgens jou?

Ik verwerk heel wat persoonlijke zaken in de blog, maar er zitten wel grenzen aan. Mijn hele hebben en houden wordt echt niet online gegooid. Doordat de blog persoonlijk is, is het herkenbaarder voor de lezers en ik hoop dat ze dan wat positiviteit meepikken voor in hun dagelijkse leven.

Als er al eens een samenwerking in de mailbox beland kijk ik goed of dit past binnen het huidige concept en je kan van mij aannemen dat de blog er rond telkens waarheidsgetrouw zal zijn. Wat zijn de lezers nu met verbloeming?

Hoe belangrijk zijn statistieken? En hou je hier ook rekening mee?

Tgoh, ik hou de statistieken eigenlijk niet echt bij. Ik kijk wel of er regelmatig bezoekers op de blog langskomen, dat vind ik wel belangrijk. Maar of dat er nu 10 of 20 zijn, dat speelt niet zo’n rol. Al is het natuurlijk wel leuk om 20 lezers per dag te zien langskomen.

Wat is er de afgelopen jaren veranderd in de blogosfeer? En waar zie je de blogwereld de komende jaren naartoe gaan?

Het laatste jaar zie ik meer mensen van hun blog hun zelfstandige bezigheid maken. Petje af, want dat is volgens mij toch wel een grote sprong in het duister. Hier wordt de blog gecombineerd met een fulltime baan. Dat is met momenten niet evident, maar zolang het leuk blijft gaan we ermee verder!

Doe gewoon waar je zin in hebt! En doe het vooral op jouw eigen ritme. Gaat het niet, lukt het niet, krijg je het niet gecombineerd, dat is helemaal geen ramp.

Welke tip(s) zou je beginnende bloggers meegeven? En heb je ook tips voor de iets meer ervaren bloggers?

Doe gewoon waar je zin in hebt! En doe het vooral op jouw eigen ritme. Gaat het niet, lukt het niet, krijg je het niet gecombineerd, dat is helemaal geen ramp. Volg je eigen gevoel en ritme en beleef er vooral heel veel plezier aan! Het is geen moe’tje, het is een mag’je 😉

Welke blogs lees jij zelf heel graag?

Compleet geluk (http://www.compleetgeluk.be/)
Annelore heb ik leren kennen op één of ander evenement en sinds die dag volg ik Compleet geluk. Het is een blog die over de dagdagelijkse dingen van hun gezin gaat en over hun visie over bepaalde zaken.

Tales from the crib (https://www.talesfromthecrib.be/)
‘Tales from the crib’ van Kelly volg ik best wel al lang. Het is een aangename blog over allerlei zaken uit het dagelijkse leven. Het is er aangenaam lezen en vertoeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: