inspiratie

#BoostJeBlog: Tips voor meer bloginspiratie

Naast een gebrek aan tijd is het ontbreken van ideeën één van de belangrijkste redenen waarom bloggers er na een tijdje met ophouden. En dat is jammer. Want ideeën kan je als blogger zowat overal vinden, als je er maar voor openstaat. Maar omdat het ook voor ons soms wat zoeken is naar inspiratie, besloten we om onze inspiratieplekken met jullie te delen.

5 plekken om inspiratie op te doen

Vaste rubrieken

Toegegeven, ook wij worstelen er soms wel eens mee hoor om voldoende inspiratie te vinden voor blogposts. Sowieso helpt het al een beetje als je met terugkerende rubrieken werkt. Want dan zijn die gaatjes in je blogkalender alvast opgevuld. Zo werkt Evi bijvoorbeeld met volgende maandelijkse rubrieken: Leesupdate en Hé het is oké. Andere vaak terugkerende rubrieken bij haar zijn ook nog 5 beelden, 5 dingen en Kleine Gelukskes. Die kleine geluksmomentjes samen met de leesupdate zijn twee rubrieken die ook bij Katrien op regelmatige basis terugkomen.

Piepen bij andere bloggers

Daarnaast halen wij onze mosterd ook op andere plekken. Zoals bij andere bloggers bijvoorbeeld. Vaak lezen we daar interessante dingen, die we dan noteren in onze bloginspiratielijst. Afhankelijk van het onderwerp zetten we dan ofwel die rubriek naar onze eigen hand. Of geven we onze eigen mening of visie er op weer. Let wel, als je inspiratie haalt bij andere bloggers is het wel netjes als je hen als jouw inspiratiebron vermeldt 😉 .

Snuisteren door de reacties

Eentje die ook altijd goed werkt is om eens door de reacties van lezers op je blog te gaan. En te gaan kijken welke jou opvallen. Worden er bijvoorbeeld extra vragen gesteld? Dan kan je er voor kiezen om die niet in de reacties te gaan beantwoorden maar er een blogbericht aan te wijden. Hebben je lezers bijvoorbeeld een totaal andere mening dan jij en laten ze dat blijken in de reacties? Ook dat kan weer stof opleveren voor een nieuwe blogpost!

Speel in op de actualiteit

Blader eens door kranten of magazines of kijk/luister eens naar het nieuws. De kans is groot dat er dingen zijn die jou opvallen en/of jou raken. Ook hier kan je dan weer een blogpost over schrijven. Hou hierbij in het achterhoofd dat jouw blogpost absoluut geen diepgaand opiniestuk hoeft te zijn over de grote of zware thema’s in het nieuws. Als een grappig of lokaal nieuwsbericht jou opviel, dan is het absoluut ok om daar over te bloggen (en dan heb je sowieso Evi al mee als lezer, want jawel, ik ben grote fan van dergelijke berichten).

Laat het los

Ok, dit klinkt misschien wat vreemd, maar laat die zoektocht naar inspiratie ook wat los. Als je krampachtig achter je computer gaat zitten zoeken naar inspiratie, dan is de kans dat je ze gaat vinden heel klein. Heb je echt geen ideeën, laat het dan even los. Ga wandelen, ga naar buiten, dans, sport, spring, drink koffie of thee, doe een babbeltje met je huisgenoten of buren … kortom doe even iets anders. En keer daarna met een fris hoofd en goeie moed terug naar je computer, want de kans is groot dat je dan plots wel tal van ideeën gaat hebben.

Gratis inspiratiegids

Zijn er nu echt momenten waarop de inspiratie maar niet wil komen, ondanks bovenstaande tips? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Want wij stelden ook een gratis freebie op met 28 inspiratietips. Je kan die hieronder downloaden.

Download hier je gratis Inspiratiegids

    Door de freebie te downloaden en dus je gegevens achter te laten ga je er met akkoord dat wij deze toevoegen aan onze verzendlijst voor onze nieuwsbrieven. We respecteren je privacy en dus kan je op eender welk moment uitschrijven.

    Waar haal jij (nieuwe) bloginspiratie vandaan?

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    %d bloggers liken dit: