Tussen de plooien

Bloginterview met Anneleen van Tussen de plooien

Bloggers die elkaar ondersteunen en tips geven, daar willen we met BlogBoost op inzetten. En dus laten we vanaf nu op regelmatige basis een blogger aan het woord. Vandaag is het de beurt aan Anneleen, blogster op Tussen de plooien.

Anneleen - Tussen de plooien

Naam: Anneleen

Website / Blognaam: Tussen de plooien

Blogt al sinds: 2007

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Ik wou graag mijn verhaal kwijt. Niet dat ik vond dat ik iets belangrijk te vertellen had, maar ik zocht een andere uitlaatklep dan mijn dagboeken. En het leek me leuk om doen.

Is jouw blog doorheen de jaren geëvolueerd?

In het begin schreef ik enkel voor vrienden en familie. Mijn blog stond openbaar maar ik maakte er geen reclame voor. Ik was toen nog te onzeker. Het was pas in 2016 dat ik besloot om én een nieuwe blog te maken én hierover te communiceren naar de buitenwereld. Dat voelde in het begin heel onwennig aan, maar ik heb er nog geen moment spijt van gehad.

Zou je met alles wat je nu weet opnieuw een blog starten?

Ja, tuurlijk. En tegen mezelf in 2007 zou ik zeggen: maak er maar wat promo voor!

Wat is de grootste meerwaarde die bloggen jou heeft bijgebracht?

Dat je anderen kan inspireren. Dit vind ik zelf zo fijn aan het lezen van blogs: dat je inspiratie opdoet. Of het nu gaat om een recept of tips voor een goed boek of ervaringen met een bepaalde situatie: je wordt geprikkeld, je leert iets bij en komt zo zelfs gelijkgestemde zielen (online) tegen. Het is fijn om weten dat de rollen ook omgedraaid kunnen zijn. Als ik reacties krijg zoals “dit ga ik proberen” en “ik vind dat ook een tof boek” dan word ik daar heel blij van.

Dat je anderen kan inspireren. Dit vind ik zelf zo fijn aan het lezen van blogs: dat je inspiratie opdoet

Wat is volgens jou het geheim van een goede blog?

Jezelf zijn. Vertellen wat jij wil vertellen, jouw verhaal, en dit op een open en eerlijke manier.

Hoe vaak publiceer je een nieuwe post op Tussen de plooien? Wat is volgens jou een goed ritme?

Dat varieert. Er zijn maanden dat ik 4 posts per maand publiceer op Tussen de plooien, soms maar eentje. Ik leg mezelf
geen vast ritme (meer) op, ik wil niet schrijven om te schrijven.

Hoe belangrijk vind jij beeldmateriaal in een blogpost?

Ik voorzie altijd een hoofdbeeld. Meestal is dat een eigen foto maar ik maak ook al eens gebruik van stockfoto’s. Ik voeg wel enkel foto’s toe als ik vind dat ze een meerwaarde hebben.

Vind je sociale media een meerwaarde hebben voor bloggers?

Dit vind ik een moeilijke. Het grootste deel van mijn bezoekers komt niet via sociale media. Wanneer ik blogposts deel op de Facebookpagina van mijn blog, krijg ik vaak leuke reacties, wat ik zeer waardevol (en plezant) vind.

In welke mate gebruik of experimenteer je met andere tools zoals vloggen, podcasts, … op of voor Tussen de plooien?

Niet eigenlijk. Ik experimenteer graag met video maar ik heb het nog niet gedaan in combinatie met mijn blog. Daar voel ik me nog te onwennig voor. Misschien kan Blogboost zorgen voor een duwtje in de rug? 😉

Het geheim van een goede blog? Vertellen wat jij wil vertellen, jouw verhaal, en dit op een open en eerlijke manier

In welke mate verwerk je je persoonlijkheid en/of persoonlijke elementen in je blog? Is dat een must of niet volgens jou?

Absoluut een must! Ik schrijf over mijn persoonlijke ervaringen en hobby’s, over mijn eigen kleine gelukjes, en dat lijkt me meer dan logisch. Ik ga geen content schrijven die momenteel trendy is of veel gezocht als ik er geen persoonlijke link mee heb. Soms is het wel zoeken naar een evenwicht: hoeveel geef ik prijs van mijn persoonlijk leven? Kan ik alle “personages” vermelden bij hun naam of gebruik ik initialen? Als ik twijfel, zal ik eerder kiezen voor minder persoonlijke informatie vrijgeven.

Hoe belangrijk zijn statistieken? En hou je hier ook rekening mee?

Ik hou van cijfertjes (weten is meten) dus ja, ik kijk naar mijn statistieken. Ik gebruik hiervoor de app van WordPress. Zo kom ik te weten welke posts er gelezen worden, welke goed scoren (op vlak van aantal lezers). Ik hou dit in mijn achterhoofd, om eventueel een vervolg post te maken of een oude post nog eens te delen op Facebook. Ik pin me niet vast op mijn aantal bezoekers. Ergens wil ik dat cijfer groter zien, maar ik vind reacties waardevoller dan aantal bezoekers.

Wat is er de afgelopen jaren veranderd in de blogosfeer? En waar zie je de blogwereld de komende jaren naartoe gaan?

Ik merk dat er minder geblogd wordt en daaruit leid ik af dat er ook minder blogs gelezen worden. Inspiratie wordt vaak gehaald uit PInterest en sociale media. Toch denk ik dat blogs altijd zullen blijven bestaan, zoals websites 🙂 .

Geef jezelf de tijd om te groeien

Welke tip(s) zou je beginnende bloggers meegeven?

Waag de sprong en wees jezelf. Het is normaal dat je in het begin je draai en stijl moet vinden. Geef jezelf de tijd om te groeien daarin. Oh, en geniet ervan!

Welke blogs lees jij zelf heel graag?

Toevallig maakte ik begin dit jaar hierover een lijstje, te vinden op
http://www.tussendeplooien.be/2021/01/laat-je-inspireren-door-deze-bloggers/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: