blogtools

Blogtools voor BlogBoost

Een vraag die we regelmatig wel eens krijgen is welke blogtools we allemaal gebruiken. En dus leek het ons wel fijn om die eens op te sommen. Omdat er wel wat verschil op zit welke blogtools we gebruiken voor BlogBoost en onze persoonlijke blogs, hebben we besloten om er aparte blogposts aan te wijden.

Plannings- en voorbereidingstool: Notion

Tot voor kort verschenen er op BlogBoost niet zo heel veel blogposts en was er van een planning niet echt sprake. Maar nu Katrien aan boord is, brengen we daar verandering in. Daarom is een planning een absolute must!

Nu we met twee tegelijk aan BlogBoost werken, was een platform om samen te werken heel hard nodig. Daarom zette Katrien een Notion-workspace op. Superhandig, want we bewaren er niet alleen onze ideeën en planning in. Maar stemmen er ook in af en lezen er elkaars blogposts in na. We zijn zelfs een ware BlogBoost-praatbarak in Notion gestart ;-). En als je het aantal teamleden beperkt houdt is Notion gratis! We zijn zelfs een ware BlogBoost-praatbarak gestart.

Foto’s en social media afbeeldingen: gratis beeldbanken & Canva

Voor BlogBoost maken we gebruik van gratis beeldbanken zoals Pexels, Unsplash, Pixabay of de fotodatabank in Canva. Let wel, bij die laatste zijn sommige foto’s enkel beschikbaar voor Canva Pro leden. Vervolgens editen we dat beeld een beetje door er een laagje van onze brandkleur aan toe te voegen en soms nog wat leuke extra’s zoals een stijelement in de #BoostJeBlog kick-off post.

Voor sommige social media posts maken we ook gretig gebruik van de templates die er in Canva beschikbaar zijn. En doordat Evi over een Pro abonnement beschikt kunnen we die afbeeldingen ook makkelijk in verschillende formaten omzetten.

Spellingschecker: schrijfassistent, VRTTaal.net en TeamTaaladvies van de Vlaamse Overheid

Zowat alle blogposts halen we ook nog eens door de Schrijfassistent van De Standaard en de KU Leuven. Want drie paar ogen zien meer dan twee 😉. Al is bij deze tool wel wat voorzichtigheid aangewezen: spellings- en tikfouten haalt hij er meestal naadloos uit. Maar dt-fouten check je toch best zelf nog even, daar durft de website de bal wel al eens mis te slaan.

Naast de Schrijfassistent zijn er nog een aantal online websites die je absoluut kunnen helpen om je taalgebruik op te krikken. Op Taaladvies kan je tal van dingen die te maken hebben met de Nederlandse taal opzoeken. Denk bijvoorbeeld maar aan de vervoeging van Engelse werkwoorden. VRT Taal is ook een superhandige website, waar je onder andere geweldig veel goeie stijltips kan vinden. En ook op TeamTaaladvies kan je heel wat info vinden, waaronder spellingsregels en taaladviezen.

Social media planningstool: Facebook Creator Studio/Studio voor Makers

De stories op onze Instagramaccount plannen we (nog) niet in, maar de andere social media posts soms wel. En daar gebruiken we dan de Facebook Creator Studio tool voor. Hiermee kan je berichten zowel op Facebook als Instagram inplannen. Aangezien het een gratis tool is, zijn er soms wel een paar kleine bugs. Zo durft de tool soms wel al eens een gepland bericht niet publiceren. Maar in 99% van de gevallen loopt alles op wieltjes.

Een tool om te reageren op alle reacties, die zijn we sinds deze week aan het testen. Onze bevindingen daarover, dat is stof voor een volgende blogpost 😉 .

Welke tools gebruik jij al voor je blog? Zijn er blogtools die we eens moeten testen voor jou? Of tools waarvan je graag zou hebben dat we ze eens meer in detail beschrijven? Laat het ons weten in de comments!

9 comments / Add your comment below

  1. Aha, goed om weten dat je via Facebook Creator Studio posts kan inplannen! Sinds mijn FB-pagina naar een nieuwe lay-out overschakelde leek de planningsfunctie verdwenen. Geen verrassing dat Facebook daar een aparte omgeving voor heeft gecreëerd 😉

    1. Het zou Facebook niet zijn he anders 😉 Het lukt trouwens ook via de Business Suite. Wie weet schrijven we over beide wel eens een uitgebreide post 😉

  2. Voor mijn blog gebruik ik ook VRTTAAL.net. Heel soms Pixabay, maar ik gebruik indien mogelijk liefst mijn eigen foto’s.
    De Facebook Creator Studio ga ik zeker eens bekijken.
    Bedankt voor de tips. Groetjes, Nicole

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: