Herrie.be

Bloginterview met Jeroen van Herrie.be

Bloggers die elkaar ondersteunen en tips geven, daar willen we met BlogBoost op inzetten. En dus laten we vanaf nu op regelmatige basis een blogger aan het woord. Vandaag is het de beurt aan Jeroen, blogger op Herrie.be.

Naam & voornaam Herrie Jeroen 

Website / Blognaam Herrie.be – Het is maar een naam (www.herrie.be) & Ouder Blog (www.ouderblog.be)

Blogt al sinds 2009 op herrie.be (daarvoor wat prutsen in HTML met eigen websites, eigen website  sinds 2001) Ouderblog.be sinds 3 april 2014.

Waarom ben je begonnen met bloggen? 

Helemaal in het begin als tijdverdrijf voornamelijk  

Is jouw blog doorheen de jaren geëvolueerd?

Het is evident dat een blog evolueert, vind ik. Je wordt niet alleen ouder en wordt wijzer. Je krijgt ook meer invloeden van andere bloggers, hebt meer inzichten in wat werkt op je blog en wat niet. 

Wat is de grootste blogblunder die je ooit hebt begaan? 

Ik heb nog niet echt grote blogblunders gehad. Tenzij is helemaal in het begin een update die niet  gelukt was en ik geen back-up hiervan had. 

Zou je met alles wat je nu weet opnieuw een blog starten? 

Ik zou zeker opnieuw beginnen bloggen. 

Wat is de grootste meerwaarde die bloggen jou heeft bijgebracht? 

Dat ik na verschillende jaren terug meer ben beginnen lezen en al heel wat mooie dingen heb mogen  en kunnen ontdekken. 

Vooral jezelf blijven is een aanrader.

Wat is volgens jou het geheim van een goede blog?  

Vooral jezelf blijven is een aanrader. Niet zoals bij sommige blogs die een façade oprichten om meer  en grotere betaalde samenwerkingen binnen te halen. 

Hoe vaak publiceer je een nieuwe post? Wat is volgens jou een goed ritme?

Ik heb niet echt een ritme op mijn blogs. Zeker op mijn persoonlijke blog (herrie.be) blog ik als ik  goede onderwerpen in mijn hoofd heb om over te kunnen schrijven.  

Op Ouder Blog probeer ik toch twee tot drie blogposts per week te plaatsen, al hang ik daar soms  ook af van informatie die ik binnen krijg en kan vinden. 

Hoe belangrijk vind jij beeldmateriaal in een blogpost?  

Een passende uitgelichte afbeelding vind ik zeker belangrijk. Dat is één van de eerste dingen die men  te zien krijgt. Andere afbeelding die ter illustraties zijn plaats ik het liefst op plaatsen die de tekst een meerwaarde geven of helemaal achteraan. 

Vind je sociale media een meerwaarde hebben voor bloggers?  

Sociale media kan zeker een meerwaarde zijn voor sommige bloggers. Al merk ik bij mijn eigen blogs dat het daar niet helemaal voor werkt. Bij beauty- en reisbloggers kan dit zeker een extra zijn om zo  extra beeldmateriaal te delen met de achterban. 

In welke mate gebruik of experimenteer je met andere tools zoals vloggen, podcasts, … op of voor  je blog?

Vloggen heb ik even geprobeerd maar ik heb niet echt “de ballen” om mezelf voor de camera te  plaatsen. 

Ik vind het een must om een deel persoonlijkheid en persoonlijke elementen te verwerken in mijn  blogs. Het zorgt, vind ik persoonlijk, voor de menselijke kant van een blog.

In welke mate verwerk je je persoonlijkheid en/of persoonlijke elementen in je blog? Is dat een  must of niet volgens jou? 

Ik vind het een must om een deel persoonlijkheid en persoonlijke elementen te verwerken in mijn  blogs. Het zorgt, vind ik persoonlijk, voor de menselijke kant van een blog. En laat het veel minder op  een PR-blog lijken van een bedrijf. Door persoonlijkheid in je blog te steken, laat je je bezoekers zich  ook er in herkennen. 

Hoe belangrijk zijn statistieken? En hou je hier ook rekening mee? Indien ja, op welke manier?

Voor mijn persoonlijke blog (herrie.be) zijn statistieken niet echt belangrijk. Het is leuk dat er dagelijkse  bezoekers komen die blijven en doorklikken, maar is niet de hoofdreden om te bloggen. Op Ouder Blog zijn statistieken wel iets belangrijker. Het laat zien welke onderwerpen wel of niet  aanslaan bij de lezers. Zorgt voor leuke samenwerkingen en een extra zakcentje om alles toch  draaiende te houden. 

Wat is er de afgelopen jaren veranderd in de blogosfeer? En waar zie je de blogwereld de  komende jaren naartoe gaan? 

De afgelopen jaren ging de aandacht, vind ik, naar enkele grote blogs en was het vooral te doen om  bezoekers en views. Zeker om (grote) samenwerkingen binnen te halen en daar dan met te pronken.  Ook al was de mening over de producten regelmatig gewoon PR-praat. 

Het afgelopen jaar is er wel een trend bezig dat ook kleinere, authentieke blogs, aandacht krijgen. Bezoekers en views lijken minder van tel, wel de manier van schrijven en de meer persoonlijke  aanpak van onderwerpen. Ik hoop dan ook dat deze trend zich verder blijft doorzetten, naar meer  kleinere blogs, die vanuit het hart schrijven en zich niet profileren als groot reclame uithangbord.  Een soort micro-influencers ipv maxi-influencers dus. 

Schrijf uit het hart.

Welke tip(s) zou je beginnende bloggers meegeven? En heb je ook tips voor de iets meer ervaren  bloggers?  

Schrijf over dingen die je persoonlijk interesseren. Schrijf uit het hart. Dat is mijn belangrijkste tip. Maar zorg er ook voor dat je blog leesbaar is. Geen kilometerslange tekst zonder tussentitels  bijvoorbeeld.  

Welke blogs lees jij zelf heel graag?  

Ik schreef er onlangs nog zelf over maar volgende blogs lees ik regelmatig, maar er zijn nog heel wat  goede blogs hier in België. 

Dailybits (www.dailybits.be) 

Deze blog van Herman, een oude studiegenoot in Mechelen, volg ik al van in de begindagen. Herman  blogt over auto’s, technologie, online marketing, … Verschillende onderwerpen waar ik ook wel min  of meer in geïnteresseerd ben. Ook fijn is dat de tips in sommige van zijn blogberichten ook op mijn  blogs kunnen toegepast worden. 

Vetexbart (www.vetexbart.be) 

Bart is een reisblogger. Naast zijn reizen in het buitenland heeft hij ook zeer leuke blogs over ons  eigen landje. Bart schrijft op een aangename manier en de bijhorende foto’s geeft je zin om één van  zijn tripjes ook eens zelf te gaan doen.

Verbeelding (www.verbeelding.org) 

Kathleen van Verbeelding ben ik enkele jaren geleden beginnen volgen naar aanleiding van een  ‘bookchallenge‘. Op haar persoonlijke blog schrijft ze over de dagdagelijkse dingen. Maar regelmatig  verschijnt er een recensie. 

Vaderklap (www.vaderklap.be) 

Vaderklap is één van de weinige ‘papablogs’ die ik ken. Ondertussen is dit kindje van Peter en Dimitri  uitgegroeid tot meer dan een blog alleen. 

Tales from the Crib (www.talesfromthecrib.be) 

Tales from the Crib is het online kindje van Kelly. Deze blog staat ook al heel lang in mijn leeslijst. We  schreef vroeger leuke columns in onderandere Steps Magazine, schreef haar eigen blogboek en  heeft tegenwoordig samen met Anouck een podcast genaamd Werk & Leven. Met blogs uit het  leven gegrepen is het altijd leuk lezen, want regelmatig ook zo herkenbaar. 

Reismicrobe (www.reismicrobe.com) 

Ik ben Nies beginnen volgen omwille van haar mooie reisverhalen. Ondertussen is haar blog  uitgegroeid met ook een (groot) deel verhalen over het ouderschap. Daarnaast is Nies, samen met  haar man, ondertussen ook fulltime zelfstandige.

1 comment / Add your comment below

  1. Wat leuk, zo’n interview ! Ik lees ze graag om te weten wie achter een blog zit, en de tips die ik er eventueel uithaal zijn ook mooi meegenomen 🤩 Zelf ben ik nieuw in het blogwereldje. Ik begon pas in september met mijn eigen blog (nickysleefenbeleefblog.be). Over reizen, daguitstappen, boekenpraat enz.
    Dat ik in volle coronatijd met bloggen begon, maakt het er niet makkelijker op, en dus zijn alle tips meer dan welkom. En dus lees ik ook veel blogs om te leren hoe anderen ermee omgaan. Ik kijk al uit naar het volgende interview ! 👍

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: