#BoostJeBlog

#BoostJeBlog : tips voor bloggers!

BlogBoost wil bloggers helpen om hun blog een boost te geven. En hoe doen we dat beter dan door tips te delen waar je zelf mee aan de slag kan? Daarom lanceren we onder de tag #BoostjeBlog een nieuwe blogreeks waarin we je om de twee weken trakteren op een blogtip. Zowel voor blognewbies als voor gevorderden. Lees snel verder want wij kunnen ook jouw hulp gebruiken.

#BoostJeBlog: wat willen we doen?

Zowel Evi als Katrien bloggen al een heel tijd. Af en toe krijgen we al eens een vraag over onze aanpak of over onze ervaringen. Maar waarom dat beperken tot een antwoordje naar één persoon als we die adviezen ook met anderen kunnen delen? Dus bundelen we onze krachten en verzamelen we onze beste tips in deze #BoostJeBlog blogreeks.

Hoe pakken we dat aan?

Om de twee weken lanceren we een nieuwe blogpost rond één aspect van het bloggen. We proberen thema’s voor beginners en gevorderden af te wisselen. En we zien het breed. Het beperkt zich niet tot het schrijven van een blogpost, maar we maken al eens een uitstapje naar thema’s die onlosmakelijk met bloggen verbonden zijn. Voor elk ongetwijfeld wat wils dus.

Hoe kan jij ons helpen?

Dat kan op drie manieren:

 • Laat zeker een reactie na onder onze blogposts met jouw ervaringen rond het thema. Je zorgt zo mee voor inspiratie bij andere bloggers.
 • Bezorg ons jouw beste blogtip om er een blogpost over te schrijven. Of laat ons weten rond welk thema jij graag eens een blogpost zou lezen. Of welke prangende vraag rond bloggen jij hebt. Wij proberen ze dan zo goed en zo kwaad mogelijk te beantwoorden 😉 .
 • Ben je zelf veel bezig met een bepaald thema en wil je jouw ervaringen delen? Schrijf dan eens een gastbog voor ons!

Samen kunnen we meer dan alleen. 👊🏻

Niet twijfelen dus. Heb jij de kip met de gouden eieren gevonden (die zoeken we zelf ook nog steeds)? Of ben je gewoon een steengoeie blogtip tegengekomen die je met andere bloggers wil delen? Stuur ons een mailtje!

*Afbeelding: Canva

10 comments / Add your comment below

 1. Geweldig initiatief! Ik zal zeker meelezen met deze blogreeks!
  Ik zou graag wat meer te weten komen over hoe je meer interactie met je lezers krijgt. Mijn artikels worden wel goed gelezen, maar ik krijg nauwelijks respons in de reacties.
  Ik gebruik in (bijna) ieder artikel een duidelijk CTA, maar er wordt niet op gereageerd.
  Hopelijk wordt dit onderwerp besproken tijdens jullie blogreeks.
  Groetjes

  1. Dag Annelies, dat is een hele goeie en een vraag die we inderdaad regelmatig wel eens krijgen. Dus die komt zeker en vast in één van onze volgende blogposts aan bod!

 2. Hier moet ik eens over nadenken… Zelf vind ik het soms moeilijk om niet in herhaling te vallen. Als je al x aantal jaar blogt, raak je nu eenmaal veel onderwerpen al eens aan. Hoe gaan jullie daar mee om?

 3. Wat een leuk idee. ! Ik kijk als “blognewbie” alvast uit naar die blogreeks ! 🤩
  Ik weet wel waar ik heen wil met mijn blog (o.a. vertellen over mijn reizen, uitstapjes, boeken die ik lees, interviews met schrijvers), maar ik heb vaak de indruk dat ik teveel rondloop als een kip zonder kop, dat het allemaal beter georganiseerd zou kunnen)
  Dus ja, alle tips zijn meer dan welkom voor een beginner …😁

 4. Superleuke reeks, ik kijk er al naar uit!
  De tip hier is: jouw blog is jouw plekje, en je doet er je eigen zin. Zo authentiek mogelijk.
  Wat ik me wel afvraag: wat is de meerwaarde van sociale media? En hoe zet je die in? Heeft het allemaal wel nog zin met al die algoritmes en zo? Ik twijfel er al een tijdje over om met Facebook te stoppen, omdat ik er al zo lang niks mee doe. Dan zit niemand toch nog te wachten op updates daar? Ik ben benieuwd naar jullie mening hierover :-).

  1. Hoi Fieke, dat is iets waar ik zelf ook best wel met worstel. En dus iets wat we meteen op onze planning en topics voor onze blogreeks gezet hebben 😉

 5. Dat is een leuk vooruitzicht. Het doet me een beetje denken aan iets dat een blogvriendin jaren terug gedaan heeft maar niet heeft vervolledigd. Ik ben alvast benieuwd naar jullie tips. Ik overweeg af en toe om wat meer tijd te investeren in het promoten van mijn blog maar meestal komt daar niets van omdat ik er de energie niet voor heb. Mijn bezoekcijfers stijgen dus niet maar ik ben op zich eigenlijk wel blij met het kleinere groepje lezers en het feit dat er met een deel van hen een leuke interactie is. Wat ik zelf moeilijk blijf vinden is om niet teveel in herhaling te vallen. Ik heb soms het idee dat ik dat vaker doe dan ik besef.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: