Bloginterview met Heidi van Take me to Sweden & Living by the sea

Bloggers die elkaar ondersteunen en tips geven, daar willen we met BlogBoost op inzetten. En dus laten we vanaf nu op regelmatige basis een blogger aan het woord. Vandaag is het de beurt aan Heidi van Take me to Sweden & Living by the Sea.

Naam : Vandenbussche Heidi

Website: Take me to Sweden.be & LivingbytheSea.be

Blogt als sinds: Blogt al sinds… euh, goede vraag. Het begon allemaal met zo’n zelfgemaakte geocities, in de tijd dat je nog moest inbellen, haha. In de loop der tijd veranderden zowel titel als onderwerp een paar keer. Living by the Sea registreerde ik in 2015 en Take me to Sweden in 2016

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Ik schrijf graag en heb altijd graag geschreven. Het is leuk om een platform te hebben waar je je creativiteit kwijt kan en waar je ook dingen kan uitproberen. 

Is jouw blog (Take me to Sweden en Living by the Sea) doorheen de jaren geëvolueerd?

Ja, toch wel. De eerste websites waren probeersels en laat ik even buiten beschouwing. De eerste website waar ik echt dingen wilde delen was een naaiblog. Ik had zelf leren naaien met behulp van naaiblogs en met de tips die we onder de middag onder collega’s uitwisselden. Na een tijdje maakte ik zelf tutorials om, in eerste instantie, met mijn collega’s te delen maar al snel kwamen ook andere liefhebbers op de site terecht. Na een tijdje bleef de naaimachine in de kast en focuste ik meer op minimaliseren en reizen. Zo is Living by the Sea geboren. En nadat ik mijn hart verloor aan Stockholm en zoveel te vertellen had over Zweden, kwam Take me to Sweden daar nog bij. 

Wat is de grootste blogblunder die je ooit hebt begaan?

Goh, dat zijn er vast veel. Me laten leiden door allerlei tips om het ‘professioneel’ aan te pakken i.p.v. gewoon mijn eigen buikgevoel te volgen… 

Zou je met alles wat je nu weet opnieuw een blog starten?

Ja! Sociale media zijn zo vluchtig. Dan vind ik een blog persoonlijk een grote meerwaarde. 

Schrijf wat je zelf graag wil lezen

Wat is de grootste meerwaarde die bloggen jou heeft bijgebracht?

Dankzij mijn blog mocht/mag ik een wekelijkse column schrijven en zo zijn er nog wel andere opdrachten uit voortgevloeid. Ik heb zo ook veel mensen (online) leren kennen waar dan vaak een offline vervolg aan gebreid wordt. 

Wat is volgens jou het geheim van een goede blog?

Schrijf wat je zelf graag wil lezen.

Hoe vaak publiceer je een nieuwe post op Take me to Sweden of Living by the sea? Wat is volgens jou een goed ritme?

Vroeger had ik een vast ritme. Nu probeer ik te plannen maar vaak schuift het dan toch allemaal een beetje op. Hangt af van hoe druk het is op de andere vlakken in mijn leven. 

Hoe belangrijk vind jij beeldmateriaal in een blogpost?

Daar probeer ik de laatste jaren toch meer aandacht aan te besteden. Aan de andere kant stoor ik me soms aan te veel en te grote foto’s op andere blogs, haha.

Vind je sociale media een meerwaarde hebben voor bloggers?

Vroeger had je vaker reacties op de blog zelf. Nu is dat wat verplaatst naar sociale media. Het is een handige manier om je blog te delen en je lezers op de hoogte te brengen maar ik merk dat ik best sceptisch ben. Als die sociale media er morgen mee ophouden, ben je alles kwijt. 

Samen met Amy van Sommarmorgon lanceerde ik net The Swedest Thing, een podcast over Zweden en we zijn er allebei erg enthousiast over.

In welke mate gebruik of experimenteer je met andere tools zoals vloggen, podcasts, … op of voor je blog?

Vloggen heb ik nog geprobeerd maar meestal bleven de video’s dan ongemonteerd liggen. Ik speelde al langer met het idee om een podcast te starten, hoewel ik zelf eigenlijk bijna nooit naar podcasts luister. Samen met Amy van Sommarmorgon lanceerde ik net The Swedest Thing, een podcast over Zweden en we zijn er allebei erg enthousiast over. Hopelijk de luisteraars ook 🙂

Blog je in een andere taal dan het Nederlands? Waarom wel? Of waarom niet?

De artikels van Take me to Sweden vertaal ik naar het Engels. Niet consequent want daar kruipt veel tijd in maar ik merk dat de site ook vaak door Zweden en Engelstaligen gevonden wordt. Ik probeer naast de topbezienswaardigheden ook over minder gekende plekjes te schrijven.

In welke mate verwerk je je persoonlijkheid en/of persoonlijke elementen in je blog? Is dat een must of niet volgens jou?

Ik probeer dat wel te doen. Persoonlijke anekdotes vertellen zonder te veel prijs te geven. Anders kan het evengoed gelijk welke andere generic website zijn. 

Hoe belangrijk zijn statistieken? En hou je hier ook rekening mee?

Ik check mijn statistieken regelmatig om te zien wat leeft bij mijn lezers. Als een oud artikel plots weer in de top 10 opduikt, dubbelcheck ik even of alles nog relevant en actueel is.

Wat is er de afgelopen jaren veranderd in de blogosfeer? En waar zie je de blogwereld de komende jaren naartoe gaan?

Er is een periode geweest dat veel nieuwe bloggers het enkel deden voor de gratis goodies. Ik heb de indruk dat dit nu wel fel verminderd is (in tegenstelling tot wat je op Instagram ziet misschien?). Ik hoop dat we dus terug gaan naar de tijd dat de bloggers het uit passie deden en niet voor de gratis producten. Er is niets mis met die gratis producten hé, zolang het binnen de blog past en het ook duidelijk is voor de lezers dat iets gekregen is of er betaald werd om een bepaald artikel te plaatsen. Ik zit natuurlijk ook aan de andere kant als PR consultant en werk regelmatig samen met influencers. Het is een uitdaging om selectief te zijn en de authentiekste en relevantste influencers er voor elk project uit te halen. Zo heeft de campagne wat mij betreft het meest kans op slagen. 

Link als je ergens anders inspiratie haalde en respecteer het auteursrecht

Welke tip(s) zou je beginnende bloggers meegeven? En heb je ook tips voor de iets meer ervaren bloggers?

Link als je ergens anders inspiratie haalde en respecteer het auteursrecht (tip: Pinterest als bron vermelden is niet ok!). En dubbelcheck de info die je meegeeft. Als PR-consultant wil ik daar graag nog aan toevoegen: zet een mailadres op je website 😉

Welke blogs lees jij zelf heel graag?

Goh, dat zijn er best veel. Ik denk aan Tiny blogt, Annelyse, Bert&Breakfast, Shout your heart out,… En vanuit professioneel standpunt volg ik ook heel wat mamablogs, haha  

1 comment / Add your comment below

  1. Ik lees haar blog al een flink tijdje mee en ik vind hem erg boeiend. Ik woon zelf in Antwerpen en mijn leefwereld is dus erg verschillend. Ik vind het erg fijn om bij haar dingen te lezen die te maken hebben met haar woonplaats die zo verschilt van de mijne.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: