Ditjes & datjes

Bloginterview met Kristien van Ditjes & datjes

Bloggers die elkaar ondersteunen en tips geven, daar willen we met BlogBoost op inzetten. En dus laten we vanaf nu op regelmatige basis een blogger aan het woord. Vandaag is het de beurt aan Kristien van Ditjes & datjes!

Naam & voornaam: Kristien Verheyden

Blognaam: kris10v.wordpress.com 
‘Ditjes en datjes’

Blogt al sinds eind 2005

Waarom ben je begonnen met bloggen op Ditjes & datjes?

Begin 2006 vertrok ik naar Nieuw-Zeeland voor een buitenlandse stage. Ik studeerde journalistiek maar had al beslist dat ik toch niet voor een krant of radiozender wilde werken en wilde een stukje van de wijde wereld zien. Mijn blog was een manier om familie en vrienden op de hoogte te houden van wat ik daar deed. Spoiler: weinig werken en veel reizen.

Is jouw blog Ditjes & datjes doorheen de jaren geëvolueerd?

Nee, omdat het nog steeds over mij gaat en alles wat ik meemaak. Maar er is ook evolutie natuurlijk, wat startte als een reisblog is ondertussen geëvolueerd naar een mamablog. Al hoop ik toch dat het nog net iets ruimer is, want ik heb ook heel wat niet-mama’s die mij volgen. Ik denk dat de titel ‘ditjes en datjes’ de lading wel dekt.

Wat is de grootste blogblunder die je ooit hebt begaan?

Geen? Ik schreef ooit eens een artikel over een leidinggevende op het werk. Geanonimiseerd uiteraard. Maar ze kreeg het toch te lezen en was behoorlijk boos. Toch heb ik daar geen spijt van. Als ze zich herkende in het artikel, hoop ik vooral dat ze ook eens stil heeft gestaan bij haar gedrag en de reden waarom ik het artikel schreef.

Mijn blog was een manier om familie en vrienden op de hoogte te houden van mijn buitenlandse stage

Zou je met alles wat je nu weet opnieuw een blog starten?

JA! Ik vind schrijven gewoon te leuk.

Wat is de grootste meerwaarde die bloggen jou heeft bijgebracht?

Het contact met een aantal blogdino’s die ik dus al meer dan tien jaar volg en met de mamabloggers die er sinds Felix zijn geboorte zijn bijgekomen. Heb ik al veel waardevolle feedback van gekregen.

Wat is volgens jou het geheim van een goede blog?

Ik vind mijn blog niet per se goed dus geen idee 🙂

Hoe vaak publiceer je een nieuwe post? Wat is volgens jou een goed ritme?

Ik probeer 4 à 5 artikels per week te posten. Ik heb wat terugkerende rubrieken (Felixpraat – gekke kleuteruitspraken, kleine gelukjes, VWW (vier of vijf willekeurige weekbeelden waarbij ik telkens iets korts vertel. Te leuk om niet te delen, niet leuk genoeg om een heel artikel aan te wijden en blijkbaar meer dan genoeg inspiratie om elke (week)dag wel iets te schrijven. In het weekend blog ik bijna nooit. Dan blijft de laptop dicht. Ik heb geen honderden conceptberichten en plan maar een dag of 2 op voorhand.

De grootste meerwaarde? Het contact met een aantal blogdino’s en met de mamabloggers. Heb ik al veel waardevolle feedback van gekregen.

Hoe belangrijk vind jij beeldmateriaal in een blogpost?

Ik vind het niet zo boeiend wanneer mensen stockfoto’s bij artikels zetten. Liever een ‘slechte’ foto of helemaal geen.

Vind je sociale media een meerwaarde hebben voor bloggers?

Ik vind vooral Instagram een leuk medium. Ik volg daar andere bloggers, sommige van mijn bloglezers volgen mij op instagram. Dat mag natuurlijk! Welkom op @kris10ditjesendatjes 😉 . Ik zou Instagram misschien meer kunnen inzetten om lezers naar mijn blog te leiden, dat doe ik te weinig.

In welke mate gebruik of experimenteer je met andere tools zoals vloggen, podcasts, … op of voor je blog?

Daar doe ik helemaal niks mee 🙂 Het geluid van mijn computer en smartphone staat standaard uitgeschakeld. Het zotste wat ik doe is eens een beeldfragment delen in Instagram Stories.

Blog je in een andere taal dan het Nederlands?

Neen. Ik ben gestart met bloggen voor mijn familie en vrienden en die zijn allemaal Nederlandstalig. Ik denk niet dat wat ik schrijf zo interessant is dat ik internationaal publiek zou kunnen lokken. Ik schrijf ook niet zo vlot in een andere taal. Het bloggen moet een hobby blijven, geen taalles met woordenboek in de aanslag.

In welke mate verwerk je je persoonlijkheid en/of persoonlijke elementen in je blog? Is dat een must of niet volgens jou?

Mijn blog is een online dagboek. Alles is persoonlijk. Soms wel een tikje overdreven 🙂

Hoe belangrijk zijn statistieken? En hou je hier ook rekening mee?

Gelukkig lig ik niet wakker van statistieken. Ik ben maar een heel klein blogvisje. Als ik tien reacties krijg op een bericht is dat echt al heel veel. Maar ik check soms af en toe welke zoekwoorden er gebruikt worden om mijn blog te vinden. Altijd heel grappig om te ontdekken.

ik check soms af en toe welke zoekwoorden er gebruikt worden om mijn blog te vinden. Altijd heel grappig om te ontdekken

Welke tip(s) zou je beginnende bloggers meegeven? En heb je ook tips voor de iets meer ervaren bloggers?

Doe vooral je goesting en houd het tof!

Welke blogs lees jij zelf heel graag?

Namen noemen is lastig want er zijn veel blogs die ik graag volg. Ik lees graag ‘echte’ blogs met verhalen over kleine gelukjes, grappige of aandoenlijke anekdotes, momstruggles, reisverhalen …

1 comment / Add your comment below

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: