Leve Lieze

Bloginterview met Annelies van Leve Lieze

Bloggers die elkaar ondersteunen en tips geven, daar willen we met BlogBoost dit jaar meer op inzetten. En dus laten we vanaf nu op regelmatige basis een blogger aan het woord. Vandaag is het de beurt aan Annelies van Leve Lieze!

Annelies Hermans Leve Lieze

Naam & voornaam: Hermans Annelies

Website / Blognaam: www.levelieze.com

Blogt al sinds 2015

Waarom ben je begonnen met bloggen op Leve Lieze?

Om een plek te hebben om dingen van me af te schrijven. Mijn moeder was recent overleden, mijn relatie op de klippen gelopen en ik zocht een uitlaatklep. Woorden zijn zowat het enige waar ik een beetje creatief mee ben, dus daarom sprak bloggen me wel aan.

Is jouw blog Leve Lieze doorheen de jaren geëvolueerd?

Ja en nee denk ik. Ik schrijf nu over andere thema’s dan vroeger, maar dat is vooral omdat nu andere thema’s mee bezighouden dan toen. Mijn blog is heel persoonlijk dus een weerspiegeling van hoe mijn leven er uit ziet en dat verandert nu eenmaal op 5 jaar tijd.

Zou je met alles wat je nu weet opnieuw een blog starten?

Ik zit momenteel op een moment in mijn leven dat het behoorlijk druk is met veel dingen, dus ik zou er nu niet mee beginnen denk ik als het nog helemaal nieuw zou zijn voor mij. Maar nu ik mijn blog al heb, vind ik het wel belangrijk om er mee bezig te blijven en heb ik absoluut geen spijt dat ik destijds ben gestart.

Waarom ben je gestart met bloggen? Om een plek te hebben om dingen van me af te schrijven

Wat is de grootste meerwaarde die bloggen jou heeft bijgebracht?

De interactie met andere bloggers en de lezers. Hetgeen als reactie het meest terugkomt is hoe herkenbaar bepaalde dingen zijn en dat sterkt me vaak. Dat je niet alleen bent met bepaalde gedachten of worstelingen. Maar soms heeft iemand ook een hele andere kijk die dan weer tot nieuwe inzichten kan leiden.

Wat is volgens jou het geheim van een goede blog?

Authenticiteit!

Hoe vaak publiceer je een nieuwe post op Leve Lieze? Wat is volgens jou een goed ritme?

Ik probeer 3 keer per week, een blogpost op dinsdag en donderdag en dan mijn weekoverzicht op zondag. Dat laatste doe ik ondertussen al meer dan 200 weken op rij, de dinsdagen en donderdag durven er al wel eens tussenuit vallen als er geen inspiratie of tijd is. Of het ideale ritme bestaat weet ik niet, ik denk dat het vooral in je leven moet passen.

Hoe belangrijk vind jij beeldmateriaal in een blogpost?

Ik ben op dat gebied echt een slechte leerling, want ik maak echt veel te weinig bruikbare foto’s. Ik gebruik dan al wel eens een stockfoto, maar soms vergeet ik zelfs dat of steek er geen moeite in. Geen idee eigenlijk of dat zorgt dat een blogpost minder gelezen wordt. Soms maak ik goeie voornemens om er wat meer op te letten, maar het voornemen lost ook vaak snel terug op.

Vind je sociale media een meerwaarde hebben voor bloggers?

Ik heb een Facebookpagina waar ik mijn blogberichten publiceer omdat ik merk dat dat voor sommige mensen de makkelijkste manier is om me te volgen. En op Instagram zit ik onder mijn blognaam, maar het is eigenlijk gewoon mijn persoonlijk kanaal en niet dat van mijn blog. Je zal er weinig verwijzing naar mijn blog vinden. Als je sociale media echt wil inzetten voor je blog, moet je er volgens mij veel meer tijd insteken dan ik heb of wil besteden.

Het geheim van een goede blog? Authenticiteit!

In welke mate verwerk je je persoonlijkheid en/of persoonlijke elementen in je blog? Is dat een must of niet volgens jou?

Ik heb een persoonlijke blog, dus er zit niks anders dan mezelf in. Niet dat ik alles helemaal open en bloot gooi, zeker niet als er andere mensen bij betrokken zijn, maar ik denk dat mijn lezers een behoorlijk goed beeld hebben van hoe het met mij gaat en waar ik mee bezig ben. Wat ik soms wel doe is een wat heftiger bericht pas plaatsen als de grootste emoties al was gepasseerd zijn, maar soms is het wel in het heetst van de strijd en dan zijn de reacties vaak hartverwarmend en helpend.

Of het een must is, hangt natuurlijk af van het soort blog dat je hebt. Maar ik lees in ieder geval het liefst persoonlijke blogs waarin je zowel de goeie als de minder goeie dingen des levens te lezen krijgt.

Hoe belangrijk zijn statistieken? En hou je hier ook rekening mee?

Ze zijn eigenlijk niet belangrijk en toch kijk ik er bijna elke dag naar. Omdat ik benieuwd ben hoeveel mensen meelezen en of dat zo elke week ongeveer hetzelfde is. Maar ik lig er zeker niet wakker van. Ik hoopte op een bepaald aantal bezoekers voor dit jaar, maar als ik dat niet zou gehaald hebben zou ik er niet ongelukkiger op geworden zijn.

Wat is er de afgelopen jaren veranderd in de blogosfeer? En waar zie je de blogwereld de komende jaren naartoe gaan?

Ik denk dat bepaalde meer gespecialiseerde blogs de laatste jaren soms een beetje zijn doorgeslagen in het willen groeien, gratis dingen krijgen en veel geld verdienen en dat er ineens een tegenbeweging kwam van bloggers die daar helemaal niet meer in wilden meegaan. Ik volg bewust enkel blogs die voor mij authentiek voelen dus heb daar gelukkig weinig last van en anders ontvolg ik ze gewoon. Welke evoluties er nog komen, daar ben ik niet zo mee bezig. Ik probeer vooral gewoon mijn eigen ding te doen.

Een lezer merkt het altijd of iets oprecht is of niet. Zeker degenen die al een tijdje meegaan en je via je blog leren kennen. Blijf dus vooral dicht bij jezelf.

Welke tip(s) zou je beginnende bloggers meegeven? En heb je ook tips voor de iets meer ervaren bloggers?

Voor beiden eigenlijk dezelfde tip: een lezer merkt het altijd of iets oprecht is of niet. Zeker degenen die al een tijdje meegaan en je via je blog leren kennen. Blijf dus vooral dicht bij jezelf.

Welke blogs lees jij zelf heel graag?

Zoals al gezegd zijn dat vooral andere persoonlijke blogs, die ook al eens durven vertellen als het wat minder gaat zoals https://ditisleen.wordpress.com/ en https://lepetitrequin.com/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: