Bloginterview met Mieke van Mie Kids

Bloggers die elkaar ondersteunen en tips geven, daar willen we met BlogBoost dit jaar meer op inzetten. En dus laten we vanaf nu op regelmatige basis een blogger aan het woord. Vandaag is Mieke van Mie Kids aan het woord!

Mieke van Mie Kids aka de Drie musketiers

Naam & voornaam: Reynaert Mieke
Website / Blognaam: Mie kids
Blogt al sinds: december 2017

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Mijn broer had vroeger een blog over zijn dagelijkse avonturen. Die artikels vond ik telkens leuk om te lezen. Toen ik zwanger was, verloren we ons eerste kindje. Voor mij was dit echt vreselijk en ik schreef mijn verdriet van me af. Maar het echte bloggen is pas begonnen nadat ik twee kids had en inspiratie vond in het moederschap.

Is jouw blog Mie Kids doorheen de jaren geëvolueerd?

In het begin schreef ik artikels met een knipoog. Het waren stuk voor stuk grappige verhalen over het dagelijkse leven van een mama. Dit is nog steeds de rode draad doorheen mijn blogs. Maar nu post ik vaker ook eerlijke en oprechte artikels. Ik durf me na al die tijd meer bloot te geven.

Wat is de grootste blogblunder die je ooit hebt begaan?

Ik heb ooit eens een dt-fout in een artikel laten staan. Auwsh. Dat wil je echt niet!

Nu post ik vaker ook eerlijke en oprechte artikels. Ik durf me na al die tijd meer bloot te geven.

Zou je met alles wat je nu weet opnieuw een blog starten?

Heel zeker! Er zijn echt honderden mamablogs, maar wie de mijne leest, ontdekt dat het moederschap niet altijd een feest is. Het is soms echt vermoeiend en heel erg intens. Met mijn blog wil ik meegeven dat het oké is dat je niet elke minuut geniet van het moederschap. En dat het oké is om dat toe te geven. Daarom zie je je kinderen niet minder graag.

Wat is de grootste meerwaarde die bloggen jou heeft bijgebracht?

Ik kan mijn ei kwijt. Na een rotdag (als ik weer eens aan het roepen was op mijn kids), dan zet ik me aan mijn computer en schrijf ik een blog. Het is mijn medicijn om niet gek te worden. Relativeren helpt enorm.

Wat is volgens jou het geheim van een goede blog?

Een goede blog is een mix van eerlijkheid en herkenbaarheid. Vaak hoor ik van mensen hoe herkenbaar mijn artikels zijn. Dat is het mooiste compliment dat je me kan geven.

Hoe vaak publiceer je een nieuwe post op Mie Kids? Wat is volgens jou een goed ritme?

Elke week probeer ik één artikel te posten. Graag zou ik nog wat meer willen bloggen, maar de tijd ontbreekt me nu al. Ik heb nog drie kinderen in leven te houden, dus het moet allemaal haalbaar blijven.

Het is mijn medicijn om niet gek te worden. Relativeren helpt enorm.

Hoe belangrijk vind jij beeldmateriaal in een blogpost?

Dat vind ik even belangrijk als mijn artikels. Vaak denk ik erg na over de foto die bij het artikel past. Het is ook fijner om wat foto’s in een artikel te zien staan. Dat nodigt meer uit om te lezen.

Vind je sociale media een meerwaarde hebben voor bloggers?

Via facebook en Instragram komen er wel wat lezers langs op mijn blog. Ik stop daar ook veel tijd in en vind dat zeker een meerwaarde.

In welke mate gebruik of experimenteer je met andere tools zoals vloggen, podcasts, … op of voor je blog?

Deze tools heb ik nog nooit gebruikt. Ik maak wel soms stories op Instagram met mijn kids in de hoofdrol. Maar het pure bloggen blijft mijn favoriet.

Blog je in een andere taal dan het Nederlands? Waarom wel? Of waarom niet?

Ik blog alleen in het Nederlands. Bloggen in een andere taal lijkt me moeilijk. Vooral omdat je bepaalde uitdrukkingen niet machtig bent. Blogs lezen in een andere taal doe ik ook niet. Ik haak snel af.

Vaak hoor ik van mensen hoe herkenbaar mijn artikels zijn. Dat is het mooiste compliment dat je me kan geven.

Hoe belangrijk zijn statistieken? En hou je hier ook rekening mee?

Ik denk dat iedereen zijn statistieken wel bekijkt. Ik vind het interessant om te weten welke artikels aanslaan en welke minder gelezen worden. Maar het is nu ook niet zo dat dit altijd bepaalt wat ik schrijf.

Wat is er de afgelopen jaren veranderd in de blogosfeer? En waar zie je de blogwereld de komende jaren naartoe gaan?

Op veel blogs verschijnen er samenwerkingen. Sommige mensen staan daar erg weigerachtig tegenover. Ook ik doe soms een samenwerking. Een blog onderhouden kost veel tijd, dus dan mag er al eens iets leuks uit voort komen. Zelf kies ik alleen maar dingen die echt bij mijn site passen en natuurlijk geef ik altijd mijn eerlijke mening.

Spring en kijk of het iets voor jou is. Doe het voor jezelf en have fun!

Welke tip(s) zou je beginnende bloggers meegeven? En heb je ook tips voor de iets meer ervaren bloggers?

Spring en kijk of het iets voor jou is. Ik dacht ook ooit: zou ik wel goed genoeg zijn? Nog steeds ben ik blij dat ik de sprong waagde. Doe het voor jezelf en have fun!

Welke blogs lees jij zelf heel graag?

Dat zijn er heel wat. Maar dit zijn mijn favorieten:

  • Tales from the crib
  • Fiekefatjerietjes
  • Shoutyourheartout
  • Moederschip
  • Ditjes en datjes
  • Inge beleeft
  • Mama Jezz blog
  • Evi’s Journey
  • Mama’s leukste

Graag wil ik nog even iets kwijt. Heel erg bedankt Evi en Nina voor dit interview. Ik voel me vereerd!

1 comment / Add your comment below

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: