mooi

Bloginterview met Mooi Ding

Bloggers die elkaar ondersteunen en tips geven, daar willen we met BlogBoost dit jaar meer op inzetten. En dus laten we vanaf nu op regelmatige basis een blogger aan het woord. Vandaag is Renilde van Mooi Ding aan het woord!

Voornaam: Renilde

Blogt al sinds: gokt een jaar of vijf 🙂

Website/Blognaam: Mooi Ding

Wanneer ben je begonnen met bloggen op Mooi Ding?

Goh, dat begint hier al direct met een moeilijke vraag… Ik ben niet echt de madam van het in de verf zetten van jubilees, dus ik ga gewoon en gokje wagen. Een jaar of 5 geleden? Ik herinner mij in elk geval de Boost your positivity actie met blogbrunch, en toen was ik nog niet zo lang bezig met de blog.

Is jouw blog (Mooi Ding) doorheen de jaren geëvolueerd?

Ik merk dat ik vooral veel minder frequent schrijf. Ik vind dat wel jammer, maar momenteel ontbreekt het mij wat aan tijd. Ik heb het ook steeds moeilijker om er gewoon aan te beginnen.

Zou je met alles wat je nu weet opnieuw een blog starten?

Ik denk het wel. Het feit dat de blogposts minder frequent verschijnen, zie ik als iets tijdelijks. Ik heb in elk geval nog niet de behoefte gevoeld om alles volledig op te doeken. Het blijft een leuke uitlaatklep en heel fijn als je feedback krijgt van mensen die er iets aan hadden.

Wat is de grootste meerwaarde die bloggen jou heeft bijgebracht?

Ik heb er wel wat vrienden door leren kennen. Blog en Instagram samen brachten mij in contact met een aantal mensen die ik daarbuiten misschien nooit zou ontmoet hebben.

Wat is volgens jou het geheim van een goede blog?

Ik denk dat een goede dosis herkenbaarheid belangrijk is. Ikzelf lees het liefst blogs van mensen die ik ken, zou willen kennen of waarbij ik me kan verplaatsen in hun verhaal.

Een goede dosis herkenbaarheid is belangrijk!

Hoe vaak publiceer je een nieuwe post? Wat is volgens jou een goed ritme?

Veel te weinig. 1 keer per week lijkt mij ideaal, maar dat haal ik nooit. Er is nog te veel in mijn leven waar ik graag ook tijd voor maak.

Hoe belangrijk vind jij beeldmateriaal in een blogpost?

Het is de ideale boost voor je blogpost. Ik heb graag wat foto’s bij een tekst, zodat je toch wat meer inzicht krijgt in het onderwerp. Het moeten daarom niet allemaal picture perfect foto’s zijn, integendeel!

Vind je sociale media een meerwaarde hebben voor bloggers?

Zeker! Ik ben een grote IG fan. Het zorgt ervoor dat je misschien ook een publiek aanspreekt dat misschien niet zelf op zoek gaat naar blogs, maar er zo terecht komt. Ik vind de community op IG ook plezant, ben er eigenlijk nog maar weinig negatieve dingen tegen gekomen.

In welke mate gebruik of experimenteer je met andere tools zoals vloggen, podcasts, … op of voor je blog?

Daar ben ik (nog) niet mee bezig. Eerst weer mezelf weer in een of ander schrijfritme krijgen. Maar die workshop podcast bij jullie, daar wil ik nog steeds naartoe!

IG en social media zorgen ervoor dat je misschien een publiek aanspreekt dat misschien zelf niet op zoek gaat naar blogs, maar er zo wel terecht komt.

Blog je op Mooi Ding in een andere taal dan het Nederlands?

Nee. Schrijven in een andere taal vind ik best wel tricky. Bij mij is de enige andere taal die ik genoeg beheers hiervoor het Engels. Maar ik heb niet het gevoel dat ik internationaal wat bij te brengen heb met mijn blog. Small and local is goed voor mij.

In welke mate verwerk je je persoonlijkheid en/of persoonlijke elementen in je blog? Is dat een must of niet volgens jou?

Mijn blog bevat wel veel persoonlijke elementen. Over het werk en het gezin, bijvoorbeeld. De blogposts die ik schreef over de piercing die ik liet zetten voor mijn migraine, of die over mijn burn-out waren heel persoonlijk. Maar dat zijn ook de blogs waar veel respons op was, en waar mensen misschien ook echt iets aan hebben.

Wat de kinderen betreft, ben ik wel wat voorzichtiger. Bij foto’s ga ik  altijd checken of ze het ok vinden dat ik ze gebruik. En ik zal misschien wel eens vermelden dat ik dit parenting gedoe niet simpel vind, maar ik wil niet te veel van hun privé te grabbel gooien.

Hoe belangrijk zijn statistieken? En hou je hier ook rekening mee?

Ik kijk nooit naar mijn statistieken. Heb er zelfs geen idee van waar ik die moet zoeken. En al zeker niet wat ik daar dan mee moet aanvangen.

Wat is er de afgelopen jaren veranderd in de blogosfeer? En waar zie je de blogwereld de komende jaren naartoe gaan?

Ik hou mij eigenlijk buiten het ‘blogwereldje’. Ik heb er een aantal vrienden opgebouwd, maar de hele ‘bloggers onder elkaar’ toestand is mij vreemd.
Ik denk dat blogs wel nog blijven bestaan. Ik hoop wel oprecht dat er toch eens kuis gehouden wordt in het hele sponsoring gedoe, want transparantie is soms ver te zoeken.

Schrijf! Of je het nu zal publiceren of niet. Schrijf gewoon!

Welke tip(s) zou je beginnende bloggers meegeven? En heb je ook tips voor de iets meer ervaren bloggers?

Schrijf. Of je het nu zal publiceren of niet. Schrijf gewoon. En dan kan je achteraf nog beslissen wat je effectief publiceert. Ik zal mijn eigen raad opvolgen en vandaag nog iets schrijven, promise!

Welke blogs lees jij zelf heel graag?

Ik hou het op een (in willekeurige volgorde) top 5. Anders blijf ik doorgaan!

  • Tales from the crib
  • Mediteren met david
  • Kleine rugzak
  • Shoutyourheartout
  • Bertnbreakfast

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: