Arthur

Bloginterview met Annick van De wereld van Arthur

Bloggers die elkaar ondersteunen en tips geven, daar willen we met BlogBoost dit jaar meer op inzetten. En dus laten we vanaf nu op regelmatige basis een blogger aan het woord. Vandaag is Annick van De wereld van Arthur aan het woord!

Naam & voornaam:
Annick Verstraete

Website / Blognaam:
De wereld van Arthur

Blogt al sinds: 2013

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Ik startte met bloggen omwille van Arthur. Ik was – ben nog steeds – bang dat ik heel wat mooie momenten zal vergeten, en op deze manier wil ik een digitaal dagboek bijhouden, zodat hij er later – hopelijk met een glimlach – op kan terugblikken.

Is jouw blog (De wereld van Arthur) doorheen de jaren geëvolueerd?

Mijn blog is zeker en vast veranderd. Waar ik eerst enkel en alleen brieven naar Arthur schreef, ervaarde ik dat ik zelf ook plezier beleefde aan het schrijven over andere zaken. Al gauw werden er enkele categorietjes zoals ‘random’ en ‘zeven op zondag’ aan de blog toegevoegd. Ook de rubriek ‘waanzinnige woensdag’ vind ik nog altijd heel erg fijn. 

Wat is de grootste blogblunder die je ooit hebt begaan?

Euhm, in een bloggemeenschap op facebook verkondigen dat ik totaal geen weet had van wat SEO is. Ik ben nog altijd niet goed in al die achterliggende dingen hoor, ik blog vooral omdat ik het fijn vind.

Zou je met alles wat je nu weet opnieuw een blog starten?

Ik zou zeker en vast opnieuw starten, maar zonder druk en zonder in de val te lopen van het willen spelen van influencertje. Bloggen gaat bij mij (niet meer) om dingetjes krijgen en reviewen en blablabla, maar om echtheid. Zie twee vragen verder. ?

Bloggen gaat bij mij (niet meer) om dingetjes krijgen en reviewen, maar om echtheid

Wat is de grootste meerwaarde die bloggen jou heeft bijgebracht?

Ik heb mensen leren kennen die ondertussen diep in mijn hart zitten.

Wat is volgens jou het geheim van een goede blog?

AUTHENTICITEIT. Doorheen de letters die de blogger in kwestie op het wereldwijde web zwiert, kunnen voelen wat hij/zij meegemaakt heeft, hoe hij/zij dingen beleefd heeft, is voor mij het summum van (kunnen) bloggen.

Hoe vaak publiceer je een nieuwe post? Wat is volgens jou een goed ritme?

Ik post nog te weinig in vergelijking met hetgeen ik in mijn hoofd heb. Mijn laatste post dateert van nog in te vullen maar daarvoor was het alweer geleden van 21 juni. Een goed ritme is toch een twee- à drietal keer per week. Ik  vermoed weet dat het ook beter is om op vaste dagen te posten, zodat je lezers weten wanneer er iets nieuws online staat. Behalve de rubrieken ‘zeven op zondag’ en ‘waanzinnige woensdag’, heb ik eigenlijk geen vaste rubrieken. Oh, jawel, toch nog één: ‘blijmakers’. Tis er eentje die idealiter op het einde van iedere maand verschijnt, te vergelijken met count my blessings ofzo.

Het geheim van een goede blog? AUTHENTICITEIT

Hoe belangrijk vind jij beeldmateriaal in een blogpost?

Ik loop al snel weg van een blog zonder beeld. Ik speel graag met woorden, maar durf mezelf geen woordkunstenaar te noemen. Aangezien beelden vaak meer zeggen dan woorden, vind ik ze dan ook onontbeerlijk in een blogpost.

Vind je sociale media een meerwaarde hebben voor bloggers?

Momenteel link ik mijn nieuwe posts niet (meer) aan social media. Teveel gedoe voor een soms toch wel luie taart als ik. ? Ik ben echter wel overtuigd van de meerwaarde die dit kan bieden. Zo volg ik op FB sommige mensen die een facebookpagina aangemaakt hebben voor hun blog. Via dit kanaal klik ik dus wel eens door naar de desbetreffende post. Ik heb zelf ook ooit een pagina aangemaakt op FB en merkte wel dat er via die weg heel wat verkeer doorstroomde. Is het dus een meerwaarde? Definitely!

In welke mate gebruik of experimenteer je met andere tools zoals vloggen, podcasts, … op of voor je blog?

Vloggen deed ik 1 keer. Wat, waar en hoe? Mega-impulsief tijdens de Midzomernachtrun in Gent, waar ik 5 km rond de Watersportbaan liep. Zelf vond ik het hilaaaarisch om te doen. De mensen rondom mij hebben ofwel a) hetzelfde gedacht ofwel b) mij zot verklaard. Ik editte de video helemaal niet, waardoor de kwaliteit op niets trekt. Maar hey, het was leuk! ?

In welke mate verwerk je je persoonlijkheid en/of persoonlijke elementen in je blog? Is dat een must of niet volgens jou?

Ik hoor mensen weleens zeggen dat ze mij heel hard herkennen in hoe ik schrijf. Zelf kan ik alleen maar beamen, ik probeer te schrijven zoals ik ben: vrolijk en speels. Meestal. ? Zelf zie ik dit als een must. Authenticiteit, weet je wel.

Ik probeer te schrijven zoals ik ben: vrolijk en speels

Hoe belangrijk zijn statistieken? En hou je hier ook rekening mee?

Huh, statistieken? Ik hou hier (te weinig?) rekening mee. Mijn blog heeft heel lang stilgelegen. Geen tijd, geen zin, andere prioriteiten, name it. Sinds kort is hij terug geactiveerd. Ik ging – puur uit nieuwsgierigheid – eens kijken naar mijn statistieken, en die waren belachelijk laag. Bon, ik weet hoe het komt, da’s het voornaamste. Maar verder kan ik niet echt zeggen dat ik een meisje van de statistieken ben. Alleh, als het op kwaliteit in de kinderopvang aankomt, wel. Heb je een uurtje? ?

Wat is er de afgelopen jaren veranderd in de blogosfeer? En waar zie je de blogwereld de komende jaren naartoe gaan?

Naar mijn gevoel speelt het (micro)bloggen zich momenteel vooral af op instagram. En hast’n, wat is het daar heerlijk vertoeven! In mijn ogen is het bloggen wat uitgedoofd, maar hey, dat kan heel goed liggen aan het feit dat ik zelf een drietal jaar niet geblogd heb en bijgevolg ook (bijna) niets meer las.

Of ik in die drie jaar niets voor Arthur bijgehouden heb, vraag je je af? Goe zot zeker! Ik schreef tastbare brieven met pen en papier, krabbelde heelder teksten op foto’s en sprak verhaaltjes voor ‘m in. Kwestie van uk later op verschillende  manieren met zijn kindertijd kennis te laten maken.

Welke tip(s) zou je beginnende bloggers meegeven? En heb je ook tips voor de iets meer ervaren bloggers?

Leg de lat niet te hoog. Post op jouw tempo. Beter wat minder blogs, maar degelijke kwaliteit, dan om de haverklap een blog vol – ik zeg maar wat – spelfouten. En ook: laat je niet vangen door PR-bureaus die je allerlei dingen opsturen. Ok, da’s inderdaad fijn, maar als je ziet dat er dan x aantal bloggers op één bepaald moment hetzelfde promoten, dan is die exclusiviteit al snel verdwenen. Besef goed dat je op dat moment niet meer en niet minder bent dan gratis reclame. Maar hey, ik hou je niet tegen. You do you enal.

Leg de lat niet te hoog. Post op jouw tempo. Beter wat minder blogs, maar degelijke kwaliteit, dan om de haverklap een blog vol – ik zeg maar wat – spelfouten.

Welke blogs lees jij zelf heel graag?

Ik was gek op de blog van Bert (https://bertnbreakfast.com/ – kan iemand ‘m vragen om zijn vingers terug over dat toetsenbord te laten zweven, prettyprettyplease?), lees heel graag Kelly (https://www.talesfromthecrib.be/) haar schrijfsels, en word helemaal warm van de manier van schrijven van Liese (https://shoutyourheartout.com/).

Tegenwoordig zit ik met mijn neus nogal graag in boeken, type verbindend ouderschap/onvoorwaardelijk opvoeden/liefdevolle communicatie/ … Linkjes naar blogs van diene slag mogen altijd gedeeld worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: