Joni

Bloginterview met Joni van Hoofdstukdrie

Bloggers die elkaar ondersteunen en tips geven, daar willen we met BlogBoost dit jaar meer op inzetten. En dus laten we vanaf nu op regelmatige basis een blogger aan het woord. Vandaag deelt Joni van Hoofdstukdrie haar expertise met ons!

Naam: Joni Van Loo

Website / Blognaam www.hoofdstukdrie.behoofdstukdrie

Blogt al sinds: oktober 2015

Waarom ben je begonnen met bloggen?

In de eerste plaats was ik op zoek naar een creatieve uitlaatklep. Binnen mijn job kon ik niet veel creativiteit kwijt en hobby’s waren er op dat ogenblik ook niet zo veel… Daarnaast volgde ik al langer enkele blogsters en ook één van mijn liefste vriendinnen heeft een travelblog – zij kon me dus perfect op weg helpen.

Is jouw blog doorheen de jaren geëvolueerd?

Geëvolueerd.. letterlijk op gebied van mezelf niet. Ik blog wanneer ik tijd en goesting heb, en de blog is en blijft mijn happy place. Maar op gebied van bezoekers en lezers dan weer wel. Het heeft een tijdje geduurd om wat op te bouwen, maar zelfs al is het nu kalmer – ik heb lezers. Vroeger was het kalmer en zag je die zo weglopen ?

Wat is de grootste blogblunder die je ooit hebt begaan?

Euhhhm… bloggen dat ik eindelijk Twitter had, en die nooit gebruiken?
Of: een artikel schrijven over pet peeves en typfouten, en er dan een dt-fout hebben staan.

In de eerste plaats was ik op zoek naar een creatieve uitlaatklep. Binnen mijn job kon ik niet veel creativiteit kwijt en hobby’s waren er op dat ogenblik ook niet zo veel

Zou je met alles wat je nu weet opnieuw een blog starten?

Zeker! En die zou misschien wat actiever of beter georganiseerd zijn, haha!

Wat is de grootste meerwaarde die bloggen jou heeft bijgebracht?

Ik heb er enkele virtuele en échte vriendinnen bij, leerde en leer regelmatig leuke mensen kennen. Daarnaast is het wel deugddoend dat je ‘je ei’ een keertje kwijt kan, en zo anderen ontdekt die hetzelfde vinden of voelen. Wederzijds respect.

Wat is volgens jou het geheim van een goede blog?

Eerlijkheid.

Hoe vaak publiceer je een nieuwe post? Wat is volgens jou een goed ritme?

Wanneer ik zin en inspiratie heb. Ik kan niet zeggen dat ik een goed ritme heb. Af en toe heb ik eens wat concepten staan die ik moet uitwerken of die de blog gewoon niet halen, maar ik ben eerder van het “we zien wel” – type. Soms bedenk ik heelder blogposten in mijn hoofd, maar wanneer ik dan begin te typen, komt het er toch niet uit zoals ik het wil of bedacht had.

Het geheim van een goede blog? Eerlijkheid!

Hoe belangrijk vind jij beeldmateriaal in een blogpost?

Dat hangt af van het type post. Naar het schijnt is beeldmateriaal wel belangrijk, maar als het onderwerp mij boeit, vind ik dat niet echt precies…

Vind je sociale media een meerwaarde hebben voor bloggers?

Ik vind sociale media fijn en vertoef zelf (vooral) op Instagram – maar de link met de blog… bwoah. Ik zal daar wel delen dat er een nieuwe post is en dat zal ongetwijfeld helpen, maar ik gebruik dat ook als apart medium.

Blog je in een andere taal dan het Nederlands?

Is Heists een andere taal? 😀 ik blog in het Nederlands, maar af en toe zit daar wel eens ‘plattere klap’ tussen – en blijkbaar wordt dat geapprecieerd. Zo ben ik ook écht. Een beter beeld van mij is er niet. ?

In welke mate verwerk je je persoonlijkheid en/of persoonlijke elementen in je blog? Is dat een must of niet volgens jou?

Er verschijnen vrij persoonlijke dingen, dingen waar ik zelf achtersta. Langs de andere kant vind ik mijn offline leven nog steeds belangrijker dan mijn online leven, dus kies ik wel uit wat ik wél of niet post. Persoonlijke posts schrijven gaat het ‘makkelijkst’ op de een of andere manier.

Hoe belangrijk zijn statistieken? En hou je hier ook rekening mee? Indien ja, op welke manier?

Zijn die belangrijk? 😀 ik geef toe dat ik blij ben als ik een groei zie, zowel op mijn blog als op mijn Insta-pagina. Maar of dat nu echt belangrijk is… het is belangrijker dat we doen wat we graag doen, toch? En zelfs al heb ik weinig reacties of interactie, degenen waar dat van komt, zie ik graag komen en terugkomen.

ik blog in het Nederlands, maar af en toe zit daar wel eens ‘plattere klap’ tussen – en blijkbaar wordt dat geapprecieerd. Zo ben ik ook écht. Een beter beeld van mij is er niet. ?

Wat is er de afgelopen jaren veranderd in de blogosfeer? En waar zie je de blogwereld de komende jaren naartoe gaan?

Er is een grotere ‘afschuw’ ontstaan ten opzichte van gesponsorde posts, heb ik het gevoel. Dat komt minder geloofwaardig over omdat het er ‘zo veel’ zijn ofzo? De komende jaren, geen idee…

Welke tip(s) zou je beginnende bloggers meegeven? En heb je ook tips voor de iets meer ervaren bloggers?

Niet bang zijn en gewoon doen ? Ik twijfelde ook maar ben blij dat ik uiteindelijk ben beginnen bloggen én heb doorgezet om te staan waar ik nu sta. Jezelf ook niet schamen… dat deed ik eerst ook want “oeh aah die hebben dat gelezen!” maar nu denk ik “hello it’s me” en ben ik best trots op mezelf.

Welke blogs lees jij zelf heel graag?

Ik ga heel graag lezen bij Anneke aka Mrs. Curly, bij überblogster Kelly aka lilith van talesfromthecrib en bij Irene van tussenmarsenjupiter ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: