Bloginterview met Véronique van Bijengezoem

Bloggers die elkaar ondersteunen en tips geven, daar willen we met BlogBoost dit jaar meer op inzetten. En dus laten we vanaf nu op regelmatige basis een blogger aan het woord. Vandaag deelt bezige bij Véronique van Bijengezoem haar expertise met ons!

Naam: Véronique Brees

Blogt al sinds: 2014

Blognaam: Bijengezoem

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Ik had zin om te schrijven en om ervaringen te delen. Ooit begonnen op het blogger platform en sinds 2014 op een eigen domein. Een goeie vriendin vertrok naar Engeland en zij wou ook starten met bloggen en zo ontstond ‘from Bath2Zaventem’

Is jouw blog (Bijengezoem) doorheen de jaren geëvolueerd?

Absoluut, eerst blogden we over ons dagdagelijks leven hier en in UK. Nadien werd het Bijengezoem eerder gericht op onze eigen persoonlijke ontwikkeling en gelezen boeken.

Wat is de grootste blogblunder die je ooit hebt begaan?

Goeie vraag, ik kan mij er zo meteen geen herinneren, hoewel onze blog er een paar jaar geleden ineens een week of 3 uitging voor een make over, met dramatische gevolgen voor onze bezoekersaantallen…

Door het bloggen ontdekte ik een grote liefde voor schrijven en social media.

Zou je met alles wat je nu weet opnieuw een blog starten?

Absoluut

Wat is de grootste meerwaarde die bloggen jou heeft bijgebracht?

Wel, door het bloggen ontdekte ik mijn grote liefde voor schrijven en social media. En zo startten Anja en ikzelf samen Be Digi (voor mij wel in bijberoep).

Wat is volgens jou het geheim van een goede blog?

Goesting, blij zijn dat je kan en mag schrijven en dat, liefst, geregeld doen. En eerlijk, liefst ook met mooi beeldmateriaal…

Hoe vaak publiceer je een nieuwe post? Wat is volgens jou een goed ritme?

Eigenlijk zouden we één keer per week willen schrijven, en dat lukt de laatste tijd niet zo goed meer. Posten op de bijhorende social media lukt dan weer wel wat beter.

Hoe belangrijk vind jij beeldmateriaal in een blogpost?

Ah het is een enorme meerwaarde. En toch, als er niet meteen tijd is voor één van de prachtige beelden van Anja, dan flans ik gewoon zelf iets in mekaar. Het gaat voor mij toch om de inhoud en ik hoop dan maar dat onze lezers daardoor kijken.

In welke mate gebruik of experimenteer je met andere tools zoals vloggen, podcasts, … op of voor je blog?

Af en toe een Facebook live of Instagam filmpje is al gelukt. Een volledige vlog of podcast: in my dreams, want ik ben een fervente podcastfan.

Tja, ik hou enorm van cijfers, dus ik hou mijn statistieken in het oog.

Blog je in een andere taal dan het Nederlands? Waarom wel? Of waarom niet?

Niet meer, ooit komt dat misschien nog wel terug om meer lezers te bereiken…

Nederlands schrijft gewoon vlotter en ik voel me misschien wel een beetje geintimideerd door het prachtige Engels van mensen in mijn buurt.

Hoe belangrijk zijn statistieken? En hou je hier ook rekening mee? Indien ja, op welke manier?

Tja, ik hou enorm van cijfers, dus ik hou mijn statistieken in het oog. Als er een paar dagen met minder bezoekersaantallen zijn, spoort me dat aan voor een nieuwe blogpost of een post op social media.

Wat is er de afgelopen jaren veranderd in de blogosfeer? En waar zie je de blogwereld de komende jaren naartoe gaan?

Geen idee, ik heb hoe langer hoe minder tijd om zelf blogs te lezen… en ik volg nu vaker bloggers op Instagram om dan te gaan lezen.

Blog met twee, met een vriendin die een crack in informatica is 🙂

Welke tip(s) zou je beginnende bloggers meegeven? En heb je ook tips voor de iets meer ervaren bloggers?

Gewoon beginnen en je eigen ding doen. En probeer toch een beetje technische informatie te doorworstelen. Of blog met twee, met een vriendin die een crack is in informatica…

Welke blogs lees jij zelf heel graag?

Oops door mijn hoofdberoep en bijberoep en gezin en boeken lezen, komt er van blogs lezen niet zoveel in huis. Wel volg ik een aantal bloggers op social media en als zij posten, dan probeer ik te gaan lezen: Blogboost en Evi’s journey, Tales from the crib, Reismicrobe en ook Blogtrommel en Tuttefrut (omdat ik graag van alles bijleer).

(ik hou niet van die Amerikaanse blogs vol reclames, hoewel de inhoud soms echt wel goed is om iets bij te leren).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: