Bloginterview met Mariska van Buitengewoon Anders

Bloggers die elkaar ondersteunen en tips geven, daar willen we met BlogBoost dit jaar meer op inzetten. En dus laten we vanaf nu op regelmatige basis een blogger aan het woord. Vandaag deelt creatieve bij Mariska Blommaert van Buitengewoonanders haar expertise met ons!

Naam: Mariska Blommaert

Blogt al sinds: 2015

Website/Blognaam: Buitengewoonanders

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Tijdens een feestje van een vriendin van mij sprak ik met een bekende blogster ( Anne – Mama van vijf ) en zij overtuigde mij – aan de hand van mijn Facebookposts over onze reizen, trips, cadeau’s – om ook te gaan bloggen. Mijn eerste gedachte was: geen tijd voor maar het idee is ’s nachts blijven hangen en de impulsieve ik nam het van mij over waardoor op 24u tijd Buitengewoonanders werd geboren.

Is jouw blog doorheen de jaren geëvolueerd?

Mijn blog is vooral veranderd qua opbouw. Ik noem het ook geen blog meer maar eerder een platform. Een platform zoals Pinterest waarop mensen op zoek kunnen gaan naar inspiratie. Ik deel geen persoonlijke verhalen maar creaties en ervaringen. En dat is toch de belangrijkste switch die ik heb gemaakt over de jaren.

Wat is de grootste blogblunder die je ooit hebt begaan?

Goeie vraag. Ik durf al eens een dt fout maken en wordt er dan ook nog eens op betrapt. Gênant. Maar ik ben eerder een vrouw van het gesproken woord dan het geschreven ?

Bijt door, blijf authentiek en beleef er fun aan!

Zou je met alles wat je nu weet opnieuw een blog starten?

Als mensen mij die vraag stellen of tips vragen dan zeg ik zonder twijfel: het vraagt tonnen veel energie en tijd! Dus bezin eer je begint. Je hebt wel wat uurtjes op een week nodig om je blog te onderhouden. 

Wat is de grootste meerwaarde die bloggen jou heeft bijgebracht?

Ik heb online heel veel nieuwe leuke mensen leren kennen en dat is echt een fijn gegeven. Online kan je dus ook vriendschappen opbouwen Daarnaast is het ook leuk om mensen te inspireren. Als ik dan het eindresultaat zie van hun feestje, cadeau of trip, dan bloei ik helemaal open. Daar doe ik het voor ?

Wat is volgens jou het geheim van een goede blog?

Authenticiteit. Je moet bloggen voor jezelf en niet voor een ander. Mijn platform is een weergave van mijn leven. Ik zoek de dingen niet op om in gratie te vallen van anderen. Ik boek die reizen omdat ik daar naartoe wil. Ik maak cadeaus omdat ik graag geef. En ik organiseer feestjes in teken van de gelukkige. Dus ik blijf trouw aan mezelf. En dat wordt geapprecieerd.

Ik heb online heel veel nieuwe leuke mensen leren kennen en dat is echt een fijn gegeven.

Hoe vaak publiceer je een nieuwe post? Wat is volgens jou een goed ritme?

Ik begon met 3x per week omdat ik toen nog veel content en meer tijd had ? Momenteel doe ik het eenmaal per week, op woensdag. Ik hou van een vast tijdstip omdat ik hoop daarmee een trouw publiek op te bouwen.

Hoe belangrijk vind jij beeldmateriaal in een blogpost?

Beeldmateriaal is alles. Beelden zeggen zoveel meer dan woorden. Zeker in mijn geval. Het gaat om beleving, ervaring en creativiteit. Dan vertel je het verhaal beter met beeld dan met woorden.

Vind je sociale media een meerwaarde hebben voor bloggers?

Het enige nefaste aan “bloggen/inspireren” is social media. Ik groei tergend traag en dat is heel demotiverend. Ik heb al vaak de handdoek in de ring willen gooien qua social media. Maar ik geef niet op. Ik hoop ooit op grote schaal te mogen inspireren, van mijn platform een merk te maken en vooral een begrip. Dat mensen automatisch denken: ik zoek inspiratie… ik surf naar buitengewoonanders.Be.

Ik weet zelfs niet of IG mijn beste promoplatform is maar het is wel een must. Ik doe ook aan Pinterest en Facebook en dat geeft wel wat traffic.

Het gaat bij mij om beleving, ervaring en creativiteit. En dan zeggen beelden zoveel meer dan woorden.

In welke mate gebruik of experimenteer je met andere tools zoals vloggen, podcasts, … op of voor je blog?

Ik heb in 2017 gevlogt over mijn jaar vol challenges. Ik heb toen heel veel tijd gestoken in het maken van die reportages. Ik doe het namelijk allemaal zelf en dat heeft veel energie, tijd en vooral werk met zich meegebracht met helaas weinig resultaat, weinig views. En ik probeerde me net daar te onderscheiden. Jammer genoeg. Ik ben er dan ook van afgestapt. Maar mijn dochter blijft mijn grootste tv-fan ?

Een podcast is de ambitie voor 2020. Samen met een creatieve vriendin willen we iets opstarten maar het staat nog in zijn kinderschoenen. We nemen onze tijd ?

Blog je in een andere taal dan het Nederlands? Waarom wel? Of waarom niet?

Ik breng mijn inspiratie in het NL omdat ik vind dat er genoeg potentieel is in België en Nederland om te inspireren.

In welke mate verwerk je je persoonlijkheid en/of persoonlijke elementen in je blog? Is dat een must of niet volgens jou?

Op mijn platform laat ik letterlijk binnenkijken in mijn leven. Ik deel geen emoties maar wel ervaringen. En die zijn heel persoonlijk. Ik word niet betaald voor de uitstappen/reizen of krijg het niet allemaal cadeau– wat mensen vaak denken – dus ik kan lekker objectief zijn.

Ik deel ervaringen. En die zijn heel persoonlijk!

Hoe belangrijk zijn statistieken? En hou je hier ook rekening mee?

Een vriend van mij – die mijn website onderhoudt – wordt zot van het feit dat ik niet bezig ben met mijn statistieken. Ik ga vooral voor het creatieve en hou me minder bezig met de traffic. Dat is duidelijk een werkpuntje voor mij ?

Wat is er de afgelopen jaren veranderd in de blogosfeer? En waar zie je de blogwereld de komende jaren naartoe gaan?

Goh, ik volg het niet op de voet aangezien tijdsgebrek maar ik ben afgestapt van het standaard bloggen en me meer gaan toespitsen op het aanbieden van categorieën onder de vorm van een platform. Meer overzicht, meer gericht zoeken, meer mogelijkheden… Al moet ik dat laatste nog aan de levende lijve ondervinden ?  Ik hou vooral van structuur – in mijn leven ? – en dat wou ik ook met Buitengewoonanders ?

Welke tip(s) zou je beginnende bloggers meegeven? En heb je ook tips voor de iets meer ervaren bloggers?

Mijn tip zou zijn: bijt door, blijf authentiek en beleef er fun aan. Van het moment dat je twijfelt aan één van die drie dingen, stel je dan de vraag of het al je tijd en energie waard is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: