Bloginterview met Delphine van Failing To Be Superwoman

Bloggers die elkaar ondersteunen en tips geven, daar willen we met BlogBoost dit jaar meer op inzetten. En dus laten we vanaf nu op regelmatige basis een blogger aan het woord. Vandaag deelt Delphine van Failing To Be Superwoman haar expertise met ons!

Naam: Delphine Desmet

Website: Failing To Be Superwoman

Blogt sinds: 20 maart 2015

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Ik had een creatieve uitlaatklep nodig. En breien was geen optie wegens absoluut niet in geïnteresseerd. Ik wilde weer meer schrijven, mijn skills aanscherpen. Ergens hoopte ik ook dat mijn verhaal anderen zou bereiken en misschien zelfs herkenning of steun kon bieden aan anderen. Net zoals andere blogs dat voor mij hadden gedaan. Dat is een beetje gelukt, denk ik.

Is jouw blog doorheen de jaren geëvolueerd?

Geen idee. Ik heb wel rubriekjes die komen en gaan. Maar in se blijft het een persoonlijke blog waarop ik mijn verhalen deel. Soms eens een review of tips, maar mijn blog is niet uitgegroeid tot iets groots waarmee ik geld verdien (de occasionele samenwerking niet meegerekend). Om echt groot te worden zou ik ook consequenter moeten zijn in het posten, in de onderwerpen en dan zou ik misschien een duidelijke visie moeten hebben. Pfff. Klinkt als veel te veel werk en discipline. Heb ik niet.

Zou je met alles wat je nu weet opnieuw een blog starten?

Ja hoor. Ik zou er vroeger mee gestart zijn. Of ik het op dezelfde manier zou doen? Geen idee. Misschien zou ik het beter aanpakken en niet zomaar in het wilde weg beginnen bloggen. Dan zou ik een grotere blog kunnen hebben. Al weet ik niet of ik dat wel echt wil.

Ergens hoopte ik ook dat mijn verhaal anderen zou bereiken en misschien zelfs herkenning of steun kon bieden aan anderen. Net zoals andere blogs dat voor mij hadden gedaan. Dat is een beetje gelukt, denk ik.

Wat is de grootste meerwaarde die bloggen jou heeft bijgebracht?

De contacten. Niet alleen het contact dat ik maak met mijn lezers op de blog, maar ook andere bloggers die ik ondertussen leerde kennen. Er is echt wel een community en het is leuk om daar een deel van uit te maken.

Het bloggen leverde mij ook al plezante copywriting-opdrachten op, dus ja, ik heb er ook al professioneel iets uit gehaald.

Wat is volgens jou het geheim van een goede blog?

Een goede persoonlijke blog is goed geschreven (geen taalfouten! – opzettelijk gebruik van spreektaal kan wel, ik doe het zelf). Een goede blog neemt je mee in het verhaal van de persoon achter die blog. Zelfs als je een fashionblog hebt of brooddoosrecepten deelt, het moet geloofwaardig zijn. Je moet me meenemen in je verhaal.

Hoe vaak publiceer je een nieuwe post? Wat is volgens jou een goed ritme?

Ik heb geen vaste regelmaat van posten. Ik probeerde het ooit met een wekelijkse update, maar dat kon ik niet volhouden. Ik post liever wat minder en goed dan te veel bagger. Soms blog ik elke week of zelfs 2 keer op een week. Soms hoor je een maand niets van mij.

Een goed ritme om het te maken in de blogwereld is dat zeker niet. En ik ben ook dankbaar dat mijn lezers zich niet veel aantrekken van mijn gebrek aan regelmaat. Ik ga ervan uit dat dat betekent dat wat ik schrijf voor hen meer waard is dan hoe vaak ik schrijf.

Een goede blog neemt je mee in het verhaal van de persoon achter die blog

Hoe belangrijk vind jij beeldmateriaal in een blogpost?

Cruciaal. Ik kreeg ooit de opmerking van een lezer dat er meer foto’s op mijn blog mochten komen en dat deed ik dan ook. En ik beleef er zelf ook meer plezier aan. Soms toont een beeld ook meer dan duizend woorden. En het is ook een leuke aanvulling op wat ik schrijf.

Vind je sociale media een meerwaarde hebben voor bloggers?

Voor mij heeft het een meerwaarde. Of het meer volgers naar mijn blog trekt, dat weet ik niet. Ik ben een ramp in het bijhouden van statistieken. Ik vind de reacties wel leuk als ik een post deel via Facebook of Instagram. Ik denk wel dat mensen van die platformen doorklikken naar de post zelf.

Maar de meeste meerwaarde is het contact met de andere bloggers via Instagram. Dankzij Instagram leerde ik sommige mensen nog beter kennen en heb ik al verschillende keren afgesproken met andere bloggers. Leuk toch!

Het is ook een extra inkijk in het leven achter de blog. Mijn volgers kunnen daar meer beelden zien en ook op de hoogte blijven van het wel en wee in ons huishouden, zelfs als ik een paar weken niet blog. Zo vergeten ze mij niet 😉

In welke mate gebruik of experimenteer je met andere tools zoals vloggen, podcasts, … op of voor je blog?

Niet. Niet dat ik dat niet zou willen, maar het is een bepaalde schroom die je toch moet overwinnen. Ik toon maar zelden mijn gezicht op mijn blog. Mijn kinderen zijn veel fotogenieker dan ik! Het lijkt me raar om mezelf te zien babbelen. Ik vind het nochtans leuk hoe andere mensen dat doen, bijvoorbeeld in hun Instagram Stories. Misschien moet ik daarmee eens starten, als een test. Maar wat moet ik dan vertellen? Ik denk altijd dat ik niet interessant genoeg ben, ook al heb ik een blog die wel gelezen wordt.

Ook zonder alle geheimen van je privéleven prijs te geven, kan je persoonlijkheid in je blog steken.

In welke mate verwerk je je persoonlijkheid en/of persoonlijke elementen in je blog? Is dat een must of niet volgens jou?

Ik heb een persoonlijke blog over mijn leven als zelfstandige mama. Dus ja, ik verwerk veel persoonlijke elementen in mijn blog. Maar ik bewaak ook zeker mijn grenzen. Op sommige dingen ga ik bewust niet te diep in of erg persoonlijke zaken vermeld ik zelfs niet.

Iedereen kiest uiteraard zelf hoever hij of zij daarin gaat. Ik schrijf bijvoorbeeld over mijn kinderen en denk er soms wel over na dat zij later ook al die verhalen zullen lezen en die foto’s zullen zien. Het is zoals Liese schreef: mag mijn baas dit lezen? Zullen mijn kinderen het oké vinden als ze het later lezen?

Ook zonder alle geheimen van je privéleven prijs te geven, kan je persoonlijkheid in je blog steken. Je doet dat in je manier van schrijven en in de foto’s die je erbij zet. Het is belangrijk om er je eigen stempel op de drukken, vind ik. Dat zijn toch de blogs die ik graag lees 🙂

Hoe belangrijk zijn statistieken? En hou je hier ook rekening mee?

Niet. Nu, niet niet. Ik ben ook gevoelig voor likes en reacties en shares. In het begin ging ik wel vaker in de statistieken kijken hoeveel views een post had en hoeveel volgers ik heb. Maar nu doe ik dat niet meer. Ik voel de drang niet meer om dat allemaal te weten. Reacties en likes blijf ik wel nog leuk vinden natuurlijk. Dus zeker lezen, liken en reageren, y’all! 😉

Welke blogs lees jij zelf heel graag?

Deze powermadammen komen als eerste in mij op (in willekeurige volgorde).

  • https://shoutyourheartout.com : ook een mama van 2 boys, super madam en ze schrijft zo heerlijk eerlijk. En mijn kennis van’t West-Vlaams is er echt op vooruit gegaan dankzij haar.
  • http://www.josieslittlethings.be : mede-copywriter en inspirerende doorzetter. Ik heb niets met lopen, maar geniet van haar schrijfstijl en haar enthousiasme.
  • https://www.talesfromthecrib.be: mijn eerste kennismaking met de blogwereld én inspiratie om ook te gaan bloggen. Ze schrijft gewoon zo goed, ik lees ook altijd haar artikels in Feeling. #fangirl is misschien wel van toepassing hier 😉
  • https://talithaheefteenblog.be: Entitled Millennial met het hart op de tong. Ik hou van haar no-nonsense stijl. In 2019 kon ik met haar samenwerken aan heel wat projecten en hopelijk to be continued in 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: